30. května 2009 • 16:52

Příbram si v Brně pojistila záchranu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brna se rozloučili s letošním ligovým ročníkem ostudnou prohrou s Příbramí 1:2, když po celé utkání bojovali zejména s vlastními chybami a nepřesnostmi.



Příbram rozhodla o svém vítězství a ukončení nelichotivé série čtyřiceti zápasů bez výhra na hřišti soupeře ve druhém poločase dvěma góly po hrubkách brněnských zadáků. Vedoucí branku vstřelil Klesa a po jeho úniku přidal o šest minut později Nohýnek. Prohru Brňanů už jen korigoval Dvorník.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

SOUHRN KOLA >>>


Přitom pouze tříbodový zisk mohl zajistit Brňanům vypsané prémie za celou sezonu. Trenér Beránek postavil nejsilnější možnou sestavu i s uzdravenými Marečkem a Poláchem a také s Čoupkem a Střeštíkem, kterým vypršely tresty. Příbram dávala od prvních minut svým výkonem i hrou najevo, že si přijela do Brna pro povinný bod znamenající definitivně záchranu. Proto zatáhla obranné sítě na vlastní polovinu, nabídla soupeři územní převahu.

HLASY TRENÉRŮ
Miroslav Beránek (Brno):
"Byla to nevydařená tečka za nevydařenou sezonou."

Petr Čuhel (Příbram):
"S vítězstvím jsme maximálně spokojeni."

V přehuštěných zadních řadách soupeře se však domácí fotbalisté jen s obtížemi prosazovali. Jejich značně zdlouhavé kombinování do šířky se zpětnými přihrávkami na obránce ale na příbramské zadáky neplatilo. K jediným dvěma světlým bodům úvodního poločasu patřily dvě akce Střeštíka po levé straně, které stačil zakončit i střelou, prověřily hostujícího brankáře Hrušku. Za celý poločas Příbram nevyslala přesnou střelu na brněnskou branku, vážněji zahrozila pouze ze dvou protiútoků po dvaceti minutách hry.
Klesa se snažil probít do střelecké pozice neúspěšně z pravé strany okolo brankové čáry, když situaci hasil na poslední chvíli obránce Živný. O minutu později si z levé strany v podobné situaci počínal neúspěšně Borek.

Druhý díl nudného fotbalu bez vzruchu se spoustou chyb nabídli hráči obou týmů po změně stran. Brňané očividně zápolili s přesnou přihrávkou. I když hosté na tom nebyli o mnoho lépe, vyzařovala z jejich projevu větší bojovnost i lepší pohyb. Kouč Beránek se pokusil oživit pěší fotbal svých svěřenců změnami v sestavě. Ale ani tento záměr mu nevyšel.

Naopak v 66. minutě Klesa využil nepřesnou rozehrávku Čoupka a po krátkém sprinterském sólu překonal brankáře Bureše. Po inkasované brance se Brňané pustili do bezhlavého útočení. O pouhých šest minut později obránce Mareček pouze nastřelil Klesu, který vyhrál z hloubi vlastního pole dlouhý sprinterský nad stíhajícím brněnským zadákem a po jeho přesné přihrávce přidal do opuštěné branky druhý gól Nohýnek.

Po něm ztratili hosté na chvíli koncentraci a z protiútoku se podařilo obránci Dvorníkovi vyhrát souboj s brankářem Hruškou a hlavou vstřelil čestnou branku. Alespoň na vyrovnání už ale Brňané nedosáhli.

1. FC Brno - 1. FK Příbram 1:2 (0:0)
Branky: 73. Dvorník - 66. Klesa, 72. Nohýnek.
Rozhodčí: Paták - Hojsík, Vysloužil.
ŽK: Živný, Dvorník - Klesa, Huňa .
Diváci: 1250.

Brno:
Bureš - Mareček, Dvorník, Živný, Čoupek (68. Huška) - Kalivoda (57. Borák), Švejnoha, Polách (64. Heinz), Střeštík - Rabušic, Došek.

Příbram:
Hruška - Plašil, Nohýnek, Penc, Pleško - Klesa, J. Štochl, Tarczal (89. M. Štochl), Kalabiška (75. Fantiš) - Borek (82. Nechvátal), Huňa.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud