30. května 2009 • 16:55

Baník konečně vyhrál, odneslo to Kladno

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Baníku alespoň trochu vylepšili dojem z letošní sezony a v posledním kole zvítězili na půdě Kladna 1:0. O jejich výhru se postaral po náhodné akci v 86. minutě Zeher.



Domácí však nemuseli být smutní, debakl Zlína v Jablonci je udržel nad pásmem sestupu a v Kladně se bude hrát nejvyšší soutěž i na podzim.

Sledovali jsme online >>>

To ale domácí před výkopem ještě netušili a do zápasu šli s tím, že k jistotě potřebují Baník porazit. Poznat to však bylo jen prvních pět minut. Jediným efektem úvodního tlaku byl Zachariášem tečovaný rok, který si u tyče našly rukavice brankáře Bučka.

Tím veškerý rozruch v obou šestnáctkách ustal, promoklé hřiště spíše než technickým fíglům svědčilo dlouhým skluzům, a tak zvedl diváky ze sedadel jen déšť, který je po deseti minutách zahnal pod titěrné střechy Klozova stadionu.

HLASY TRENÉRŮ
Martin Hřídel (Kladno):
"Pro veřejnost jsme byli za totálního outsidera. O to víc záchrana těší."

Verner Lička (Ostrava):
"Jsme rádi hlavně za body, umělecký dojem nebyl úplně takový."

Baník se sice směrem dopředu snažil, otevíral si křídelní prostory, jenže veškerou aktivitu hatily zbytečné kličky ostravských hráčů. Lépe na tom nebylo ani Kladno, které sice bylo směrem dozadu poctivé, ale na druhou polovinu se mu příliš nechtělo. Domácí asi věděli, jak se vyvíjí zápas Zlína, a tak se zaměřovali spíš na to, aby neudělali chybu. Až těsně před poločasem utekl po levé straně Hajník a po jeho centru hlavičkoval těsně nad Drsek.

I do druhého dějství vstoupili domácí aktivněji a v rychlém sledu poslali Bučkovi na pozdrav hned několik nebezpečných centrů, tím se ale jejich aktivita vyčerpala. V 69. minutě našel ostravský Rajtoral volný prostor pro Krauta, který z pravé strany vyslal nadějnou střelu, ale Pav lík ji vytlačil na roh. Za deset minut to na druhé straně zkusil Holub, ale míč se mu stočil těsně vedle tyče.

Pět minut před koncem domácí stoper Beneš nezpracoval dlouhý nákop Baníku, nechal si proklouznout do té doby velmi matného Zehera a vzápětí jen sledoval, jak slovenský útočník napálil míč do horního růžku Pavlíkovy branky. Až pak se Kladno probudilo a v nastaveném čase mělo blízko k vyrovnání. Ale zecla volný Hajník míč jen lehce lízl a Beneš trefil zblízka brankáře Bučka.

Kladno tak zakončilo sezonu další prohrou. To ale hráčům s vědomím jisté záchrany už příliš nevadilo, naopak se mohli jít radovat s fanoušky.

Souhrn kola >>>

SK Kladno - FC Baník Ostrava 0:1 (0:0)
Branka: 86. Zeher.
Rozhodčí: Kocourek - Lhoták, Štěrba.
ŽK: Bartoš - Neuwirth, Mičola.
Diváci: 3214

Kladno: Pavlík - Bartoš, Beneš, Drsek, Procházka - Bartek (58. Holub), Strnad, Szabo, Hajník - Zachariáš (76. Šísler), Klinka (68. Zoubele).

Ostrava: Buček - Zawada, Neuwirth, Pavlík, Tomašák - Rajtoral (70. Bartl), Marek, Metelka, Mičola (87. Ricka) - Wojnar (56. Kraut) - Zeher.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud