Pavel Janega
30. května 2009 • 16:55

Sparta je stříbrná, zahraje si o Ligu mistrů

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo. Fotbalisté Sparty skončili na druhém místě a budou hrát v předkole Ligy mistrů o miliony. V posledním ligovém kole na půdě Mladé Boleslavi zvítězili o tři góly Hubníka, Bergra a Bonyho Wilfrieda. Bez ohledu na Liberec tak získali stříbrné medaile.



Hubník, Berger, Wilfried. Tři muži, kteří se svými brankami postarali o porážku Mladé Boleslavi. Co na tom, že Sparta čekala na první gól pětačtyřicet minut. A v několika případech si vybrala pořádný kus štěstí.

Důležité je, že Patrik Berger nejprve našel před brankou Hubníka, který poslal Letenské do vedení. A ve druhé půli sám udeřil. Třešničku na dort nasadil nekompromisní střelou Bony Wilfried.

HLASY TRENÉRŮ
Jozef Chovanec (Sparta):
"Gólem jsme se zklidnili, spadlo to z nás a druhý poločas už jsme kontrolovali hru."

Dušan Uhrin ml. (Boleslav):
"V obraně děláme obrovské individuální chyby a v útoku nedáváme branky."
Do sítě Středočechů přitom mohlo padnout mnohem více gólů.

Diváci viděli břevno po vlastním zásahu Janíčka i neúspěšně zakončené akce mladého Kadlece. Ten nejprve ztroskotal na brankáři Šedovi a podruhé mu jeho ránu srazili obránci na rohový kop.

Sparťané měli výsledkově navrch i díky tomu, že mladoboleslavský Kysela v prvním dějství spálil obrovskou šanci.

Po skvělém Opielově obloučku za obranu postupoval sám na Blažka, skákající míč však nedokázal usměrnit mezi tři tyče. A přestřelil.

NEPŘEHLÉDNĚTE:
UTKÁNÍ JSME SLEDOVALI ONLINE »
Je to pro nás kruté, bědoval Procházka »
Kadlec: Šeptali jsme si, že Slavia vede »
Berger: Já a nejlepší střelec? Ostuda...
»

Oběma klubům šlo o hodně. Chtěly vyhrát. Sparta hrála o druhý flek a Ligu mistrů, Mladá Boleslav zase o Evropskou ligu.

Není divu, že na hřišti i v ochozech byla znát rivalita. Každé písknutí proti Mladé Boleslavi bylo „odměněno“ negativními reakcemi domácího publika.

Ovšem ty největší negace vyvrcholily těsně před přestávkou, kdy na hřišti zůstal v bolestech ležet sparťan Hubník a sudí Jech nechal pokračovat ve hře. Do autu balon nezahráli ani fotbalisté Mladé Boleslavi a pokračovali v protiútoku, jež jim nevyšel.

Za pískotu fanoušků letenského klubu okamžitě vystartoval za rozhodčím stoper Tomáš Řepka, který – ač neměl kapitánskou pásku – hlavnímu arbitrovi důrazně domluvil.

Odpověď rozhodčího? Žlutá karta, šestá v letošním ročníku.

Řepku ale zcela jistě trest sudího nikterak netrápil. Sparta spnila úkol, který si dala v zimě a probojovala se do předkola Ligy mistrů.

Souhrn kola »

Střelec druhého gólu Sparty Patrik Berger.
Střelec druhého gólu Sparty Patrik Berger.

FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 0:3 (0:1)
Branky: 45. Hubník, 81. Berger, 85. Wilfried. Rozhodčí: Jech - Mencl, Ubias. ŽK: Mendy - Pamič, Řepka, Vacek. Diváci: 4820.

Sestavy:
M. Boleslav:
Šeda - Kúdela, Procházka, Janíček, Kalina (72. Táborský) - Kysela (46. Mendy), Opiela, Sylvestre, Poláček - Chramosta, Papadopulos (78. Pecka). Trenér: Uhrin.
Sparta: Blažek - Kušnír, Huber, Řepka, Pamič - Vacek (88. Jeslínek), Hubník, Berger, Zeman (72. Žofčák) - Wilfried (88. Holenda), Kadlec. Trenér: Chovanec.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud