Pavel Janega
23. května 2009 • 17:36

Berger: Když vyhrajeme, Liberec nás nezajímá

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude to boj do posledního kola. S takovými slovy nastoupil před novináře letenský kapitán Patrik Berger. Fotbalisté Sparty, kteří momentálně okupují druhé místo s dvoubodovým náskokem, v posledním kole zajíždí do Mladé Boleslavi. „Když vyhrajeme, není co řešit,“ říká Berger.



Pokud Sparta v posledním kole uspěje, nemusí se ohlížet na výsledek třetího Liberce. „Víme, že to máme ve svých rukou. Musíme vyhrát. Pokud to dokážeme, tak je hotovo. A nemusíme se ohlížet a spoléhat na ztrátu Liberce,“ podotkl Berger.


V Mladé Boleslavi však sparťany nečeká nic lehkého. „Samozřejmě bychom byli rádi, kdybychom tam jeli za rozhodnutého stavu. Ale takhle se liga vyvíjela, bude to boj do posledního kola,“ řekl.

Přitom stačilo málo a Sparta by se dívala na příští zápas s Mladou Boleslaví z jiné perspektivy. Jablonec totiž dokázal za rozhodnutého stavu 3:0 zápas zdramatizovat dvěma góly a trápil soupeře do konce duelu.

„Utkání už bylo jasně dané. Vedli jsme. Hráli celkem v klidu, ale pak jsme si ho sami zkomplikovali,“ zoufal Berger po utkání.

Proč Sparta nezvládla osudné tři minuty? „Udělali jsme dvě chyby. Polevili jsme a Jablonec nás dvakrát potrestal. Závěr zápasu se zbytečně odehrával v nervózním duchu. Neměli jsme to dopustit,“ dodal.

Berger po utkání chválil také talentovaného útočníka Kadlece, ačkoliv v tomto zápase se střelecky neprosadil. „Opět nám pomohl svou bojovností. Je to talent, kterých je v českém fotbale málo,“ rozplýval se zkušený fotbalista nad dravým mládím.

„Doufám, že bude hrát pravidelně. Rooney, Fabregas – ti všichni v jeho letech nastupovali v základní sestavě. A podívejte, kde jsou dnes,“ uzavřel Berger.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud