Hynek Preisler
23. května 2009 • 16:48

Liberec si zajistil evropské poháry

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Kdo neviděl, možná neuvěří! Totální „blikanec“ Jana Riegla nasměroval Liberec do pohárové Evropy. Českobudějovický kapitán si po jedenácti minutách hry dal vlastní gól. Liberci tak hodně pomohl ke konečnému vítězství 2:0.



Na stadionu U Nisy to po úvodní brance ještě dlouho šumělo jako v rozšťouchaném hnízdě divokých vos. A těžko se tomu divit. Snad každý divák se totiž v tu chvíli obrátil na svého souseda a chtěl si ověřit, jestli dobře viděl.


Souhrn 29. kola >>>


Utkání jsme sledovali ONLINE >>>


Rozruch způsobil jihočeský kapitán, jenž vedoucí brankou Liberec doslova obdaroval. Na nechtěný prezent dlouho nezapomene. Co se stalo?

Holeňák nádherně poslal do šance rychlíka Keriče, který vybíhajícího gólmana Jihočechů Kučeru stihl jen lehkým dloubnutím přehodit.

Velká ligová matematika >>>

Kapitán Riegel přijal odpovědnost za prohru >>>

„Viděl jsem blízko sebe brankáře a chtěl jsem míč jen lobovat. Nejsem si úplně jistý, ale myslím, že balon šel do branky,“ řekl Kerič.

Před bránou však na vysoký oblouček číhal hostující kapitán Riegel. Byl sám. Asi nikdo na stadionu v ten moment nepochyboval, že vysoký obránce míč pohodlně uklidí do bezpečí. Jenže osmadvacetiltý fotbalista předvedl dokonalý zkrat. Do míče prudce ťuknul hlavou a rozvlnil síť.

Liberečtí Kerič a Papoušek slaví gól.
Liberečtí Kerič a Papoušek slaví gól.


„Pro nás byl ten gól vysvobozením,“ přiznal trenér Liberce Ladislav Škorpil. Byla to první střela na bránu hostů v utkání!

„Do zápasu jsme nevstoupili špatně, dokonce si myslím, že jsme v úvodu byli aktivnější. Ale strašně nás zmrazila branka, kterou jsme si dali. Byla nepochopitelná. to jsme snad v životě ještě neviděl. Tenhle gól soupeře nabudil,“ řekl budějovický trenér Pavel Tobiáš.

Nervózně působící Liberec se uklidnil. Brzy po krásné kombinaci Blažka s Keričem zvýšil na 2:0 a pojistil si vstupenku do pohárové Evropy.

FC Slovan Liberec - SK Dynamo České Budějovice 2:0
(2:0)
Branky: 11. vlastní Riegel, 17. Kerič.
Rozhodčí: Franěk - Chytil, Marek.
ŽK: Leština (Č. Budějovice).
Diváci: 4840.

Liberec: Zlámal - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál, Vulin - Dočkal, Gecov, Papoušek (19. Dort), Liška - Kerič (90. Smetana), Blažek (79. Nezmar).

Č. Budějovice:
Kučera - Riegel, Homoláč, Žižka, Leština - Hudson, Benát, Hílek (86. Jasanský), Mezlík - Svátek (68. Timm), Sedláček.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud