23. května 2009 • 16:50

Mistr uspěl i po oslavách

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už s titulem v batohu přijela Slavia do Teplic a připsala si vítězství 1:0. „Hráči měli po oslavách víc volna, trénovalo se méně,“ připustil trenér Jarolím. „Nechtěli jsme v roli mistra prohrát, jsem s výkonem spokojený,“ neskrýval dobré rozpoložení z výsledku.



Jeho tým měl v prvním poločase více šancí, po přestávce však zatlačili domácí. Mareš trefil v 64. minutě po Stožického centru tyč, ve 47. minutě nedoťukl Vachouškovu ránu po rohovém kopu z blízkosti Hesek. Velké bouře nevole vzbudil mezi teplickými příznivci zápasnický zákrok Hoška na Heska, který byl penaltový. „Nemá cenu hovořit o křivdě. Prohráli jsme si toto utkání sami, měli jsme využít vyložené šance,“ odmítal hořekování trenér Severočechů Jiří Plíšek.

Souhrn 29. kola >>>

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Velká ligová matematika >>>

Nezasloužili jsme si prohrát, smutnil Vachoušek >>>


Hlasy trenérů:
Jiří Plíšek (Teplice):
"Vypracovali jsme si čtyři gólové šance, měli jsme je proměnit. Kdybychom vyhráli, díky ostatním výsledkům jsme zpátky čtvrtí, ale na to se nehraje. Gól jsme dostali po velké hrubce a asi jsme ani neměli štěstí. Ale to k fotbalu patří."

Karel Jarolím (Slavia):
"S naším výkonem můžeme být spokojení, pomohla nám tyč i to, že se nám povedlo gól naopak vstřelit. Asi jsme měli trošku víc štěstí, ale vzhledem k titulu a proběhlým oslavám si to cením. Obzvlášť když to je z Teplic.

O vítězství obhájce rozhodl náhodný gól. Rosa špatně odhlavičkoval míč, který se snesl před teplickou branku, kde si ho Milan Ivana šikovně zpracoval a s přehledem obstřelil Grigara. „Dával nespíš malou domů gólmanovi, vystihl jsem ji,“ přiznal střelec rozhodujícího gólu. „Jsme rádi, že to tam spadlo a utkání jsme zvládli,“ dodal.

Oba týmy nastoupily ve slepovaných sestavách. Teplických chyběli bosenští legionáři Ljevakovič a Merzič, Mahmutovič stejně jako Vachoušek nezvládli celý zápas. „Na nic se však vymlouvat nemůžeme,“ nehledal ani v oslabení příčiny porážky Plíšek. „Nám na poslední chvíli vypadli Švento a Suchý,“ odrýval ztráty hostů jeho kolega Jarolím. Ve slávistické brance se poprvé představil v Gambrinus lize lotyšský legionář Romanovs. „Prokázal své kvality,“ uznal kouč mistra jeho přínos k výhře.

 

Vidličkova kopačka trefila Hubáčka do citlivých míst.
Vidličkova kopačka trefila Hubáčka do citlivých míst.


FK Teplice - SK Slavia Praha 0:1 (0:0)
Branka: 68. Ivana. Rozhodčí: Hájek - Ubias, Peřina. ŽK: Vaščák, Stožický, Vachoušek - Grajciar, Janda, Fořt, Hubáček. Diváci: 7054.

Sestavy:
Teplice:
Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Vaščák (64. Mahmutovič), Matula, Vachoušek (72. Verbíř), Stožický (81. Doležal) - Hesek, Mareš. Trenér: Plíšek.

Slavia:
Romanovs - Grajciar, Hošek, Brabec, Hubáček - M. Černý, Janda, Volešák, J. Černý - Ivana (90.+1 Jarolím), Fořt (78. Pekhart). Trenér: Jarolím.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud