23. května 2009 • 16:56

Plzeň doma porazila Kladno

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Již jen o čest hrající Viktoria Plzeň dnes porazila Kladno 1:0 gólem Navrátila a zaznamenala tak už čtvrtou domácí výhru za sebou. Soupeři tím zkomplikovala boj o záchranu, jistotu může Kladnu dát jen výhra v posledním kole doma s Ostravou.



Trenér domácích Pavel Vrba postrádal vykartované opory Limberského s Varadim, které adekvátně nahradil Lecjaksem a Krbečkem. Kladenský kouč Hřídel nemohl využít pouze zraněného Bartka a vsadil na osvědčenou sestavu. Taktika Středočechů byla jasná - odvézt si z Plzně alespoň bod přibližující ligovou záchranu.

Souhrn 29. kola >>>


Utkání jsme sledovali ONLINE >>>


Velká ligová matematika >>>

Aktivnější Plzeň hrozila především ze standardních situací, což dokázal již ve 2. minutě po rohovém kopu zahraném nakrátko stříleným centrem Horváth. Kladenský gólman Pavlík nebezpečný projektil akrobaticky vyrazil. Jak na tuhou defenzivu hostů ukázal na konci úvodní čtvrthodinky Kolář, který se rychlou individuální akcí dostal do šestnáctky, Pavlík ale jeho následnou přihrávku na volného spoluhráče zneškodnil. Vzápětí se uvolnil hbitý Petržela a křížnou střelou z těžkého úhlu orazítkoval pravou tyč.

Hlasy trenérů:
Pavel Vrba (Plzeň):
"Kdybychom místo tyče a břevna dali gól, hrálo by se nám lépe. Na začátku druhého poločasu jsme měli patnáct hluchých minut. Kladno začalo lépe kombinovat, naštěstí jsme udeřili my ze standardky. Závěr byl jako v Plzni tradičně zbytečně hektický."

Martin Hřídel (Kladno):
"My jsme tady chtěli vyhrát, ale hráčům se hraje těžko v krizových situacích. Postavíme tedy ty nejodolnější. Musíme bojovat do poslední vteřiny posledního kola."
Ve 33. minutě zachránil hosty při rohu od pohromy Bartoš, když vyhlavičkoval z brankové čáry hlavičku Horvátha. Za chvíli zakroutil domácí kapitán roh tradičně přímo do branky, Pavlík ale míč s obtížemi vyboxoval na břevno. Na konci první půle ještě Pavlíka řádně protáhl ranou z dvaceti metrů mířící pod břevno Hájovský.

V 62. minutě zaváhal při rozehrávce Cigánek a Petržela běžel sám na Pavlíka, jehož tváří v tvář neprostřelil. Po následném rohu nepropálil v dobré pozici hradbu kladenských těl Kolář. Gólovou radost přinesl až další rohový kop Petržely v 64. minutě, který hlavou přiťukl Horváth Navrátilovi a ten zblízka našel cestu do sítě.

Hosty inkasovaná branka donutila ke hře vabank. Přes dobře organizovanou obranu Plzně se jim ale nedařilo prosadit. Nejblíže vyrovnání byl minutu před koncem na hrot vysunutý stoper Beneš, jeho tvrdou střelu ale zblokovali domácí beci.

FC Viktoria Plzeň - SK Kladno 1:0 (0:0)
Branka: 64. Navrátil. Rozhodčí: Královec - Moudrý, Kovařík. ŽK: Rada - Procházka, Bartoš, Drsek, Zoubele, Beneš. Diváci: 2735.

Sestavy:
Plzeň:
Ticháček - Ševinský (64. Mlika), Navrátil, Hájovský, Lecjaks - Petržela (89. Presl), Kolář, Rada, Horváth (90+2. Halama), Jiráček - Krbeček. Trenér: Vrba.

Kladno:
Pavlík - Bartoš, Beneš, Drsek, Procházka - Holub (58. Hajník), Strnad, Szabo, Cigánek (71. Zoubele) - Klinka, Zachariáš (46. Šilhan). Trenér: Hřídel.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud