Pavel Janega
23. května 2009 • 16:50

Sparta zuby nehty drží druhou příčku

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z exhibice Sparty dokázali fotbalisté Jablonce udělat drama, které budou fanoušci Letenských ještě dlouho rozdýchávat. Jejich miláčci si v průběhu zápasu vybudovali vedení 3:0, ale od 70. minuty drželi jen výsledek 3:2.



Karty byly rozdány jasně. Pokud se fotbalisté Sparty chtěli spolehnout na sebe a udržet druhé místo zaručující 2. předkolo Ligy mistrů, museli na domácí půdě porazit Jablonec.

Sparta vlétla do utkání s dravostí, bojovností a odvážností. Věděla, co chtěla hrát. A diktovala tempo hry. To bylo na české poměry až nečekaně vysoké. Hra se fanouškům líbila a několikrát odměnili fotbalisty potleskem.

Souhrn 29. kola >>>

Velká ligová matematika >>>

Třeba po skvělé Wilfriedově kolmé přihrávce na unikajícího Kadlece, který si to namířil na gólmana soupeře, ale do zakončení se nedostal.

K nejaktivnějším hráčům na trávníku patřil zkušený Patrik Berger. Běhal, střílel a dokonce zařídil první gól Sparty. Skákající míč se nerozpakoval napálit a bezmocného Špita poslal po dvaceti minutách hry do kolen.

Hlasy trenérů
Josef Chovanec (Sparta): "Začátek nám nevyšel podle představ, ale pak jsme zvýšili agresivitu, což nám hodně pomohlo. Pak se mi ale zdálo, že nás ta třetí branka uklidnila až moc. Jablonec ukázal své přednosti a my se strachovali o výsledek."

František Komňacký (Jablonec):
"Celou sezonu hrajeme v určitých vlnách, a to bylo vidět i dnes. V prvním poločase nás Sparta přehrávala, měli jsme dvoubrankové manko a já musel v kabině udělat trochu vítr. Hráče jsem upozornil, že i když hrají bez existenčního tlaku, v zápase jako na Spartě nemohou udělat ostudu."
Netrvalo dlouho a obdobným kouskem jej napodobil levonohý obránce Pamič. Přesnou střelou tyči nedal jabloneckému brankáři sebemenší šanci. A když Vacek po přestávce zvýšil na 3:0, zdálo se být rozhodnuto.

Jenomže Letenští přestali hrát. Jablonec naopak nesbalil zbraně a zápas pořádně zdramatizoval dvěma góly!

Severočeský stroj nastartoval paradoxně bývalý sparťan Loučka, který zakončil Michálkovu akci. O tři minuty později přidal druhou branku Vukovič a na Letné začalo být pořádné horko.

Zpočátku pohodový zápas se pro Spartu proměnil v pořádně nervózní souboj o tři body. Jablonec se neustále hnal dopředu a ohrožoval Blažkovu svatyni. Kdo ví, co by se na hřišti dělo, kdyby Hloušek nebo Lafata v obrovských příležitostích uspěli…

Sparta si ale vítězství se štěstím pohlídala a zůstala na druhém místě české nejvyšší soutěže. Liberec ztrácí stále dva body.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Sparťanský klenot - Václav Kadlec.
Sparťanský klenot - Václav Kadlec.

AC Sparta Praha - FK Baumit Jablonec 3:2 (2:0)
Branky:
21. Berger, 39. Pamič, 57. Vacek - 61. Loučka, 70. Vukovič. Rozhodčí: Jílek - Vysloužil, Drastík. Bez karet. Diváci: 7402.

Sestavy:
Sparta:
Blažek - Kušnír, Huber, Řepka, Pamič - Vacek (90. Kulič), Hubník, Berger, Zeman (76. Žofčák) - Wilfried (69. Holenda), Kadlec. Trenér: Chovanec.

Jablonec:
Špit - Krejčí (90. Černý), Pavlík, Zábojník, Hamouz - Michálek (76. Farkaš), Valenta (60. Vukovič), Loučka, Eliáš, Hloušek - Lafata. Trenér: Komňacký.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud