18. května 2009 • 20:33

Jarolím: Titul? Svět přece nekončí

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Když sudí na Žižkově odpískal konec zápasu, slávisté už věděli, že mají titul v kapse. Ještě na hřišti udělali kolečko. Skákali, slavili. A do toho jim v uších zněl mistrovský pokřik fanoušků.



„Ale žádné velké oslavy nebudou. Zítra máme normálně trénink,“ řekl po zápase kouč obhájců Karel Jarolím.

Sladký pocit, který hráči bezprostředně po utkání prožívali, nedokázali před novináři popsat. „Já prostě nemám slov,“ vydechl rozradostněný Marek Suchý.

„Je to výborná obhajoba. A rozhodně sladší i kvůli tomu, že se nám poslední půlrok výsledkově nedařilo. Naštěstí jsme poslední rozhodující krok, který většinou bývá nejtěžší, zvládli,“ doplnil Dušan Švento.

Trenér Karel Jarolím zůstal dlouho po ukončení zápasu sedět na lavičce náhradníků. Na hřiště se odvážil později a dočkal se bouřlivého potlesku celého stadionu.

Se svými svěřenci obešel žižkovský stánek. Podal si s fanoušky ruku, poděkoval jim. A následně se všichni přesunuli do kabiny, kde oslavy pokračovaly s láhví šampaňského.

337123:gallery:true:true

„Jó! Je to tam ku… Máme to!“ řval na celou místnost dvougólový Pavel Fořt, který zrovna mířil za spoluhráči do šatny. „V celkovém součtu nám pomohlo, že v letošní sezoně soupeři tolik nebodovali. Loňská sezona byla jednoznačně pro kluky těžší,“ podotkl útočník.

Na dotazy týkajících se oslav odpovídat nechtěl. „Hospodu nechám na zkušenějších,“ vysvětlil s úsměvem. Ale ti právě už věděli, že žádná nebude.

„Raději se ani trenéra nebudu ptát, jestli si můžeme dát pivo,“ pronesl Jaroslav Černý. „Nebo to myslel úplně jinak a řekl, že se ptát nebude, protože si pivo stejně nedá,“ opravil svého svěřence rozesmátý trenér Jarolím.

Žádná velká pitka se tak nechystá, protože jí Jarolím nedovolí. Důvod? Sezona ještě neskončila a zítra je normálně trénink. „Ty bujaré oslavy ještě přijdou. Dnes bude jen něco malého. Získaným titulem přece svět nekončí,“ dodal tentokráte s vážným výrazem.

337147:gallery:true:true

Kouč Slavie zároveň připomněl, že jeho tým má před sebou ještě dvě utkání. Nebojí se, že hráči nepodají stoprocentní výkony? „Myslím, že nebojím,“ odvětil.

Českému fotbalu vládne červenobílá síla! >>

Každopádně již v úterý začne přemýšlet o další sezoně. „Uděláme všechno pro to, abychom si tohle v příštím ročníku zopakovali a přidali navrch Ligu mistrů. Bude to těžké, ale proč by se to nepovedlo?“ hýřil optimismem Jarolím.

Jeho nadšení vyplývalo také ze zápasu se Žižkovem. To, co svým ovečkám naordinoval, do posledního detailu vyšlo. „Jeli jsme si na Viktorku pro titul. Věděli jsme, že nám stačí bod, ale na to jsme nehráli. Začali jsme útočně a dostali soupeře pod tlak. Za stavu 3:0 jsem už věřil, že to zvládneme a že získáme titul,“ dodal Jarolím.

Po nutných rozhovorech a tiskové konferenci se celý tým přemístil do Edenu, kde oslavy (mírné oslavy) pokračovaly. „Musíme zkrátka improvizovat,“ smál se Švento.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud