18. května 2009 • 19:05

Českému fotbalu vládne červenobílá síla!

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTOGALERIE - Nadvláda pražské Slavie trvá. Svěřenci kouče Karla Jarolíma po 66 letech dokázali obhájit titul mistra České republiky. Definitivní korunovaci stvrdili v pondělní dohrávce na půdě Viktorie Žižkov, kterou porazili 3:1.



Šest minut. Tak krátce čekali slávisté na první branku, která jim po zbytek utkání dodala potřebný klid a sebevědomí. Po vzruchu před šestnáctkou Viktorie si útočník Pavel Fořt naběhl na plachtící míč a hlavou odstartoval nekonečné chorály opěvující obhájce titulu.

„Slavia, mistr ligy!“
„Mistři!“
„Červenobílá síla“

Jen úlomek toho, co bylo a bude znít po celé Praze ještě několik dní. Po úvodní brance totiž muselo být každému jasné, že sestupem ohrožený Žižkov již nedokáže slávistický titul odvrátit.

Utkání si nenechal ujít ani nový reprezentační kouč František Straka.
Utkání si nenechal ujít ani nový reprezentační kouč František Straka.


V podstatě ani nemohl. Vlastní neschopností v rozehrávce a koncovce „vymetl“ Slavii mistrovskou cestu.

Vozábalův pokus po rychlém protiútoku letěl vysoko. Naumovu akci nikdo ze spoluhráčů nepochopil. A Kalod se v postupu na Vaniaka ani nedostal do zakončení, neboť mu balon ustřelil od nohy Hubáček.

337096:gallery:true:true

Těch věcí bylo mnoho. Také v defenzivě. Takové zpracování míče nadělalo fotbalistům Viktorie Žižkov obrovské problémy…

Bezmocnost žižkovských fotbalistů poté nadvakrát podtrhl vlastní gól obránce Hrušky, který srazil za záda brankáře Bartalského přízemní centr Jandy.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

O třetí gól se postaral opět Fořt, který dosud pravděpodobně netuší, jak se k míči vlastně dostal. Z přihrávky „do země nikoho“ vytěžil maximum, obešel gólmana a třetí brankou načančal oslavy.

ČTĚTE TAKÉ:
Vaniak: Byla to euforie! >>
Jarolím: Titul? Svět přece nekončí >>


Radost Slavie mohla být ještě větší, kdyby dokázala vstřelit čtvrtou branku. Dobré šance spálili Milan i Jaroslav Černí. Fořt nebyl daleko od hattricku. A vůbec – Martin Vaniak přišel po Strakově zásahu o čistý štít.

Ale ani po inkasované brance neztratili slávisté úsměv. Naopak. Vyrazili do ulic oslavit obhajobu mistrovského titulu!

Viktoria Žižkov - Slavia Praha 1:3 (0:3)
Branky: 74. Straka - 6. a 39. Fořt, 35. vlastní Hruška. Rozhodčí: Jílek - Kordula, Urban. ŽK: Hruška, Procházka, Sabou (všichni Žižkov). Diváci: 5404.

Žižkov: Bartalský - Hruška, Procházka, Gabriel - Stracený (21. Palát), Sabou, Besta, Koukal (46. Xavier) - Vozábal - Kalod, Naumov (61. Straka).
Slavia: Vaniak - Grajciar, Brabec, Hubáček, Švento (80. Kovařík) - Janda (72. M. Jarolím), Suchý, Volešák, J. Černý - M. Černý (76. Ivana), Fořt.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud