Hynek Preisler
3. května 2009 • 18:50

Jablonec se konečně prosadil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Zápasu s Plzní se Jablonečtí obávali. Proč? Předtím tři zápasy v řadě prohráli s hrozivým skóre 0:5. Nálada v jejich kabině po posledním výprasku 0:3 v Teplicích nebyla dobrá.



A co více! Jabloneckému kouči Františku Komňackému se rozpadla stabilní stoperská dvojice. A to více se však zelenobílí radovali, když Plzeň jednoznačně přejeli.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Souhrn kola >>>


Máme šanci na poháry, věří Hamouz >>>

Zraněného stopera a kapitána Pavlíka musel nahradit Homola a Kučeru zase normálně pravý bek Zábojník. Ale vedli si skvěle!

„Zamotali mi hlavu. Musím říci tak, jak to cítím. Krystalizovala se stoperská dvojice Pavlík s Kučerou a oba na jaře odehráli skvělé zápasy, ale vypadli ze hry, což nebylo vůbec příjemné. Ale jak Zábojník, tak Homola odehráli dobrý zápas,“ radoval se spokojený František Komňacký.

Ohlasy trenérů
Pavel Vrba (Plzeň):
"Kdybychom dali své šance v prvním poločase, možná bychom jim mohli šlapat na paty, ale to nic nemění na tom, že Jablonec vyhrál zaslouženě. Byl po celé utkání lepší a aktivnější."

František Komňacký (Jablonec):
"Na chycení se bych si představoval lehčího soupeře, ale zvládli jsme to především díky nasazení a bojovnosti hráčů, vyhráli jsme zaslouženě. Tři góly jsou velmi příjemné, jindy se na ně strašně nadřeme. Při rozumnějším vedení protiútoků jsme navíc mohli nějaký další přidat."

A měl proč. Plzeňský útok jablonečtí obránci zcela vymazali. Západočeši se ani jednou netrefili mezi tři tyče! A kromě dvou střel vedle brány domácí ani neohrozili. Už v osmé minutě selhal sám před Zichem Limberský, který se snažil gólmana přelobovat. A hlavička Hájovského letěla nad břevno. To však bylo vše. Více však odevzdaní Západočeši nepředvedli.

„A ty šance ani nebyly chybou přímo stoperů, ti vlastně neudělali vážnější chybu. Až se stopeři uzdraví, asi nebude jednoduché je do hry zase dostat. Ale to už jsou příjemné starosti“ řekl Komňacký.

Petra Pavlíka trápí mezižeberní sval a má potíže s pohybem. Štěpán Kučera má zase problémy s úponem přitahovače.

FK Jablonec 97 - FC Viktoria Plzeň 3:0
(1:0)
Branky: 11. a 66. Hamouz, 79. Valenta.
Rozhodčí: Kovařík - Hojsík, Jiřík.
ŽK: Krejčí, Homola - Varadi, Limberský, Horváth.
Diváci: 3622.

Jablonec: Zich - Krejčí, Homola, Zábojník, Hamouz - Haurdič (70. Michálek), Eliáš, Loučka, Hloušek - Klapka (72. Valenta), Lafata (90+1. Vukovič).

Plzeň:
Daněk - Ševinský, Hájovský, Halama, Lecjaks - Limberský (60. Mlika), Kolář, Horváth, Jiráček - Varadi (86. Presl), Krbeček (72. Tatanašvili).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud