3. května 2009 • 18:53

Ordoš sestřelil Teplice

Autor: Jiří Šidliák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
Slavia - Baník: Jurásek krásně prostřelil Markoviče, 5:0!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Olomouce to s Pohárem UEFA zřejmě myslí vážně. Po špatném začátku jara v 26. kole Gambrinus ligy znovu zvítězili a vyhoupli se průběžně už na třetí příčku tabulky. Pokořili navíc konkurenční Teplice, které měly před zápasem jen o bod méně.



Sigma šla hned od úvodu duelu za třemi body. Rossiho centr ze čtvrté minuty ale Grigarovu branku minul, stejně dopadla i o nadějná střela Hubníka o chvíli později.

Ojedinělou šanci Teplic měl pak Stožický, po narážečce od Mareše ale místo tvrdé rány vystřelil nedůrazně a s jeho střelou doprostřed brány si Drobisz v pohodě poradil.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Souhrn kola >>>

Pak už hráli prim znovu domácí. Šikovné přihrávce Melinha sice chyběl metr, jinak mohl jít Hubník sám na hostujícího brankáře, pak už se ale fanoušci na Andrově stadionu dočkali.

Mladý Nepožitek zatáhl míč po levé straně, našel Ordoše, ten si šikovně zpracoval jeho přihrávku a z hranice šestnáctky nedal Grigarovi šanci.

Hosté ani po inkasované brance nepřidali na obrátkách, naopak to byli znovu hráči Olomouce, kdo mohl navýšit skóre. Přímý kop Melinha ze čtyřicáté minuty šel ale těsně vedle, po zákroku na Nepožita se zase domácí marně dožadovali odpískání penalty.

Na druhý zásah si tak Sigma musela počkat až do druhé půle. Její aktivní hru přetavil v branku znovu Ordoš.

Mohl to dostat divák, smál se Ordoš >>>

Šestadvacetiletý útočník překvapil čtyři a půl tisíce diváků, hostujícího brankáře, a možná i sám sebe, překrásnou střelou z dvaadvaceti metrů. Výstavní šibenice nasměrovala domácí k důležitému vítězství.

To mohl po pasu od Melinha definitivně stvrdit střídající Nuc, tváří v tvář Grigarovi ale v samostatném úniku neuspěl. Zkoušel lob a ten skončil v rukavicích teplického gólmana.

Domácí to ovšem mrzet nemuselo. Teplice se do výraznější šance dostaly až v poslední minutě, kdy na konečných 1:2 korigoval Hesek. Olomoucký trenér Psotka si pár minut předtím mohl dovolit stáhnout ze hry i Ordoše, jenž si vychutnal ovace fanoušků.

Právě on měl největší zásluhu na vítězství Sigmy, které minimálně do večerního zápasu Boleslavi s Libercem posunulo jeho tým na třetí místo tabulky. Pouhý bod za druhou Spartu.

Sigma Olomouc - Teplice 2:1 (1:0)
Branky: 24. a 63. Ordoš - 90. Hesek.
Rozhodčí: Jílek - Mencl, Urban.
ŽK: Melinho, Hubník, Nuc - Matula, Merzič, Lukáš, Klein.
Diváci: 4548.

Olomouc: Drobisz - Rossi, Hudec, Škerle, Heidenreich - Kaščák, Nepožitek - M. Hubník (73. Nuc), Melinho, Kobylík (62. Janotka) - Ordoš (86. Toleski).

Teplice:
Grigar - Merzič, Lukáš, Klein, Rosa (85. Hesek) - Verbíř (46. Smejkal), Ljevakovič (72. Mahmutovič), Matula, Vachoušek, Stožický - Mareš.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud