19. dubna 2009 • 19:51

Baník v lize nestíhá, šance je v poháru

Autor: Jiří Šidliák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zlatý Třinec, dominance pokračuje. Podívejte se na oslavy: Jdeme chlastat
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předsezónní cíle Baníku Ostrava začínají dostávat povážlivé trhliny. Porážka od Bohemians Praha loňský třetí tým ligy zřejmě definitivně odstavila od příček zajišťujících evropské poháry.



„V lize už to tak opravdu vypadá, ve středu ale ještě hrajeme pohár,“ smiřoval se s neúspěšným jarem kouč hostů Karel Večeřa.

Baník se po solidních podzimních výkonech stále hledá a ve druhé polovině sezony jde od porážky k porážce. Ta nedělní byla už třetí z posledních čtyř zápasů.

Odevzdaný Baník znovu padl >>>

„Trápí nás pořád to samé, nedokážeme nadějné situace, které si vypracujeme, proměnit,“ litoval trenér Ostravy.

Když se mužstvu nedaří, většinou to jako první odnese právě jeho kouč. Obává se tedy Večeřa o svoji pozici v Baníku? „Tlak cítím, dokud ale můžu bojovat, budu bojovat,“ nevzdával se.

Naopak spokojeností zářil jeho protějšek Luboš Urban. „Pro nás je to bomba! Porazit Baník, to se nestává každý týden,“ radoval se po utkání.

Jeho svěřenci tak šest kol před koncem soutěže drží stále solidní desetibodový náskok na patnáctý Žižkov a se záchranou si nemusejí dělat starosti. „Jsem absolutně spokojen,“ pokračoval Urban.

Bohemians stačila k zisku tří bodů jediná podařená akce. Po půlhodině hry Dobeš šikovně využil poskytnuté výhody při faulu hostů a chladnokrevně překonal Vaška.

„Trenér nás v situacích jeden na jednoho nabádá tlačit se do koncovky. Zkusil jsem to a byl z toho gól,“ popisoval svou trefu úspěšný střelec.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud