Hynek Preisler
21. března 2009 • 16:49

Liberec zdolal Bohemians

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE - Bohemians odjeli s prázdnou. Rozhodl o tom Andrej Kerič z pokutového kopu. Liberec vedl gólem Dočkala, za Bohemians ale po přestávce vyrovnal Kincl.



Vítězové málem doplatili na zahazování jasných šancí. Rušný zápas sledoval na tribuně bývalý skvělý obránce a nyní skaut Japp Stam.

Kerič: Byl jsem si jistý, že dám gól >>>

Do konce zápasu zbývalo necelých deset minut. Petr Papoušek, jenž si na místě tvořivého záložníka počínal skvěle, nádherně nahrál Keričovi a ten poslal míč před branku Blažkovi.

Hlasy trenérů
Ladislav Škorpil (Liberec):
"Vyhráli jsme zaslouženě, ale nevím zda zrovna tím nejvhodnějším způsobem. Oproti minulému domácímu zápasu s Příbramí jsme hlavně chtěli hrát fotbal, chtěli se prosadit kombinací a ne jen nesmyslně nakopávat míče. Dnes to herně byl náš nepochybně nejlepší jarní výkon."

Luboš Urban (Bohemians):
"My jsme do Liberce jeli s vědomím, že nás čeká těžké utkání, bilance domácích doma je výborná. Liberec vyhrál zaslouženě, ale situaci z 83. minuty provází obrovský otazník. Chtěli jsme Liberec překvapit rozestavením se dvěma útočníky, navíc jsme poslali na trávník Moldavana Andronica. Domácí z mnoha šancí druhý gól nepřidali a nám se po přestávce podařilo hru oživit příchodem Eismanna, po jehož centru Kincl vyrovnal. Domácí znervózněli a my byli blízko nezasloužené remízy."
Od něj míč směřoval do brány, ale hostující kapitán Pavel Macháček padl na zem a balon zastavil a pomohl si přitom rukou. Penaltu Andrej Kerič proměnil a na čele tabulky střelců dohnal jedenáctigólového Necida.

„Utkání se už blížilo k remíze, i když pro nás možná nezasloužené, ale v 83. minutě došlo k situaci, nad kterou visí otazník,“ řekl hostující trenér Luboš Urban.

Liberec mohl kopat pokutový kop již v prvním poločase za faul na pronikajícího Gebreho Selassieho. Ale nejprve nařízenou penaltu hlavní rozhodčí Tomáš Adámek po konzultaci s prvním asistentem Martinem Večeřou odvolal.

Bohemians na Liberec vyrukovali se dvěma útočníky i s novou posilou, moldavským hráčem Valeriem Andronikem.

„První poločas byl zcela v režii domácích. Dostali nás pod tlak, dali gól a měli další dvě tři tutovky. Jenže když Kincl hlavičkou vyrovnal, začal boj. My jsme hodně ožili, Liberec znervózněl a začala přetlačovaná, kdo z koho,“ řekl Urban.

„Vyhráli jsme zaslouženě, ale nevím, jetsli zrovna tím nejvhodnějším zpsůobem,“ řekl trenér Liberce Ladislav Škorpil. Jeho tým totiž hlavně v první půli spálil několik jasných gólových šancí. „Určitě jsme mohli vést větším rozdílem a tím pádem by zápas byl pro nás jednodušší,“ přiznal Jan Nezmar. V nervózním závěru mu sudí ukázal po druhé žluté červenou kartu. Liberec si však tři body pohlídal.

Slovan Liberec - Bohemians Praha 2:1
(1:0)

Branky: 11. Dočkal, 83. Kerič z pen. - 51. Kincl.
Rozhodčí: Adámek - Večeřa, Dobrovolný.
ČK: 89. Nezmar. ŽK: Gecov, Holeňák, Nezmar, Blažek - Andronic, Vošahlík, Turtenwald, Šimon, Fenyk.
Diváci: 3930.

Liberec: Zlámal - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál, Janů - Papoušek (87. Hochmeister), Dočkal, Gecov, Liška (57. Blažek) - Nezmar, Kerič (90. Radzinevičius). Trenér: Škorpil.

Bohemians: Šimon - Macháček, Horáček, Turtenwald, Grznár (36. Eismann) - Novotný, Andronic (71. Zoubek), Dobeš, Vošahlík (68. Fenyk) - Kincl, Ibe. Trenér: Urban.

Andrej Kerić z Liberce se raduje z gólu.
Andrej Kerić z Liberce se raduje z gólu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud