9. března 2009 • 20:17

Střelec Jarolím: Ty hlavy mám od Necida

Autor: Jiří Šidliák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádného jiného střelce než Marka Jarolíma nezná zatím na jaře fotbalová Slavia. Zatímco na podzim se špílmachr úřadujícího mistra trápil a netrefil se ani jednou, nyní má během tří kol na kontě už čtyři góly.



„Zaplať pánbůh, že vyhráváme a ty góly jsou vítězné. Samozřejmě jsem rád, že je dávám já, důležitější jsou ale výsledky,“ byl autor jediné branky utkání spokojen s výhrou nad Ostravou.

Proti Baníku zajistil Jarolím tři body hlavou, což při jeho vzrůstu není obvyklé. Totéž navíc předvedl už před čtrnácti dny proti Plzni.

„Asi jsem to zdědil po Tomáši Necidovi, se kterým jsem bydlíval na pokoji. Asi mi tam něco nechal,“ usmíval se slávistický záložník.



Červenobílí tak znovu vedou ligu s luxusním náskokem deseti bodů, přehnaný optimismus však stále tají. Dobře vědí, že do konce soutěže ještě chybí jedenáct kol.

„Strašně rád bych řekl, že už jsme hodně blízko, ale víte, jak to v tom fotbale je. Do takových úvah se raději pouštět nechci,“ utnul spekulace střelec čtyř jarních branek.

Baník ale v pondělí jednoduchým soupeřem nebyl a jen díky své střelecké nemohoucnosti a kvalitním zákrokům brankáře Vaniaka v Edenu neskóroval.

„Soupeř změnil rozestavení a využíval každé možnosti k nebezpečnému útoku. Podržel nás Martin Vaniak,“ uvědomoval si trenér Karel Jarolím.

„Nakonec rozhodlo to, že jsme byli produktivnější. Utkání se ale dalo určitě rozhodnout dřív, velkou šanci měl třeba Pekhart.,“ doplnil slávistický kouč.

Také on nechtěl hodnotit, co další výhra a náskok deseti bodů znamená pro jeho tým z hlediska boje o titul: „Pořád je mezi námi a Spartou jen deset bodů, do konce je dlouhá cesta. Po třech, čtyřech kolech může být všechno jinak.“

Připustil alespoň, že ostravský Baník zřejmě už přímým konkurentem o prvenství nebude. Slavia svého soupeře totiž porazila i na podzim. „Na ně už máme náskok třinácti bodů, ti před nás snad už nepůjdou,“ uvedl Jarolím.

Kouč vedoucího celku ligy může být nadmíru spokojen s produktivitou svého synovce Marka, posily v útoku se ale zatím stále ještě neprosadily.

„Samozřejmě bych byl radši, kdyby každý z nich dal v každém zápase dvě branky, důležité ale je, že jsme znovu vyhráli,“ uzavřel zkušený stratég.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud