Pavel Janega
9. března 2009 • 19:58

Baník čeká na gól. Kruté, zoufají útočníci

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohli skórovat. Mohli jít do vedení. Mohli dobýt Eden. Ale slávistická tvrz zůstala celá. Bez jediného škrábnutí. Fotbalisté ostravského Baníku nevěřili své nemohoucnosti. A porážku nesli těžce. „Je to smutné, když nedáváme takové šance,“ hlesl po utkání Martin Lukeš.



Před novináře se mu moc nechtělo. Snadno se to dalo přečíst z jeho tváře. Byla smutná, skleslá. Na Lukešovi bylo poznat, že porážku od lídra české nejvyšší soutěže nesl těžce.

„Jsem unavený ze zápasu,“ vymlouval se. Ale lhal. Neměl důvod zakrývat smutek. Byl jedním z hráčů Baníku, kteří promarnili možnost vydolovat pro svůj tým tři body.


Lukeš se ve stoprocentní šanci objevil zkraje zápasu, kdy jej v šestnáctce skvěle uvolnil Střihavka. „Asi byl překvapený, do čeho se dostal. Ale byla to smůla. Nedal. To se prostě stává,“ řekl Střihavka.

„Kdybych to proměnil, mohl to být zcela jiný zápas,“ zoufal Lukeš. Jaké důvody stály za jeho selháním? „Trošku mi míč uskočil. Možná nepomohlo ani to, že jsem byl v menším presu. Měl jsem dostatek času si balon připravit, ale neuspěl jsem. Asi jsem měl střílet na druhou stranu…“

Nebyla to však jediná dobrá šance Baníku. Skórovat mohli také Střihavka i Lička. Ale neuspěli. „Dostal jsem skvělý pas, jenže přede mnou to skočilo. Marně jsem natahoval nohu i ruku,“ popsal moment druhý jmenovaný hráč.

Obě mužstva chtěla zápas vyhrát. Slavia často útočila s co největším počtem hráčů. Baník se snažil hrát na rychlé protiútoky. Nakonec rozhodl jediný gól, jediná přesná hlavička Jarolíma.

„Je to škoda. Měli jsme dobré šance na to, abychom vyhráli,“ litoval spálených šancí Lička.

Ostrava se střelecky trápí celé jaro. Už tři zápasy nedala branku. A urvala z nich pouhý bod po bezbrankové remíze. „Útočníky přitom máme kvalitní a šance si vytváříme. Jen je musíme proměňovat. Pak budeme i vyhrávat,“ našel jasné řešení Lukeš.

„Padáme tabulkou níž a níž. To není dobré. Musíme se zamyslet nad tím, proč se nedaří. Tři utkání bez gólu, to přece nejde. Prožíváme kruté období,“ podotkl Střihavka s tím, že Slavia splnila roli favorita. „Jsou na prvním místě právem,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud