22. února 2009 • 21:54

Boleslav překvapivě padla s Jabloncem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté Jablonce v úvodním jarním kole senzačně vyhráli 2:1 v Mladé Boleslavi a zkomplikovali tak svému dnešnímu soupeři cestu za evropskými poháry.



Severočeši podali sympatický výkon, zatímco domácí se probudili až za dvoubrankového vedení soupeře.

Obě mužstva vlétla do jara s velkým nadšením a na výtečně připraveném trávníku předváděla běhavý fotbal, v němž měli navrch aktivní domácí. Ke své škodě však Středočeši nedokázali přelstít defenzivu Severočechů, kteří ale nepřijeli i bez nemocného Klapky jen s plánem na obranu a často se ve větším počtu zapojovali do útočení.

Hapal: Zaspali jsme první poločas >>>


Mladá Boleslav se snažila překonat hostující obranu centry od Sylvestreho, ale nedokázala udržet míč na svých kopačkách a při ztrátě jí soupeř několikrát potrápil. A z první vydařené akce dokonce vstřelil ve 26. minutě branku, na které měl stejný podíl centrující Hloušek, jako z hranice šestnáctky pálící Čížek, který se trefil hned ve své premiéře po návratu z ruské ligy.

Souhrn kola >>>

Také závěr poločasu patřil Středočechům, jenže jejich akce končily dvacet metrů od branky. Zčásti kvůli nepřesné rozehrávce, zčásti důrazem Jabloneckých. Výjimečným okamžikem byla dalekonosná, ale slabá Machova střela.

Kdo očekával, že poločasová pauza přinese velkou změnu ve hře domácích, musel být zklamán. Domácí nedůrazná hra pokračovala a hosté to rychle využili k druhé brance, kterou vypracoval dvě minuty po přestávce skvělý Haurdič: prošel šestnáctkou soupeře, našel výborně postaveného Lafatu a ten vstřelil druhý jablonecký gól.

Online reportáž >>>

Z dvoubrankového náskoku se však hosté neradovali dlouho, protože v 51. minutě neuhlídal Kučera při centru z levé strany Papadopulose a jeho hlavička přinesla boleslavskou naději.

A domácí najednou zcela ovládli hru, přitlačila soupeře k jeho brance a jejich hra začala připomínat vydařený podzim. Především z obou krajních prostorů ohrožovali jabloneckou šestnáctku, ale střely Kúdely i Kaliny srazili obránci, nebo brankář Špit. A když ho v 70. minutě po akci Táborského překonal Nečas, stál na brankové čáře dobře připravený Zábojník.

Hosté se v závěrečné půlhodině už nedostali ke své aktivní hře, přesto nakonec i díky velké bojovnosti slavili nečekaný úspěch.

FK Mladá Boleslav - Baumit Jablonec 1:2 (0:1)

Branky: 51. Papadopulos - 26. Čížek, 47. Lafata. Rozhodčí: Jech - Mencl, Pelikán. ŽK: Papadopulos - Lafata, Hloušek. Diváci: 3065.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Janíček, Procházka, Mach - Dittrich (53. Nečas), Sylvestre, Opiela (57. Kúdela), Poláček - Papadopulos, Pecka (68. Táborský). Trenér: Hapal.

Jablonec: Špit - Zábojník, Pavlík, Kučera, Hamouz - Čížek (79. Michálek), Eliáš, Loučka, Hloušek (89. Krejčí) - Haurdič (72. Valenta) - Lafata. Trenér: Komňacký.


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud