Jonáš Bartoš
2. prosince 2009 • 22:21

Vlááááďa Šmicer!!! Eden děkoval legendě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia aplaudovala legendě. O přestávce pohárového utkání s Janovem na plochu přišel Vladimír Šmicer, aby se oficiálně rozloučil s hráčskou kariérou. Diváci tleskali ve stoje. Chtěli ocenit vše, co za dlouhá léta pro klub udělal. „Srdcem budu navždy slávista,“ vzkázal publiku v Edenu.



Vladimíra Šmicra oslavovali fanoušci už během prvního poločasu. Na počest legendárního hráče v 11. minutě slávistický kotel rozvinul transparent „V našich srdcích vždycky štístko“ a dlouze vyvolával jméno slávistického srdcaře. „Vlááááďa Šmicer!!“, neslo se stadionem dlouhé minuty.

Čtěte více:
Slavii okradl rozhodčí. Neuznal jí dva góly »
Naděje na postup Slavie pohasla »
Suchý: Jinam než do Slavie se nevrátím »

Oficiální rozlučka s ikonou Slavie proběhla o poločasové přestávce. Většina diváků tentokrát vynechala oblíbené pivo a klobásu, aby mohla přihlížet loučení s Vladimírem Šmicerem.

Stadion hvězdě zatleskal.
Stadion hvězdě zatleskal.

Na trávník přišlo slávistické vedení i zástupce fanklubu, aby poděkovali současnému manažerovi české reprezentace. Od předsedy fanklubu obdržel Šmicer doživotní čestné členství, od klubového fotografa velký portrét s mistrovským pohárem. Šmicer na oplátku věnoval svůj dres do chystané síně slávy.

„Strašně rychle to uteklo. Když jsem ve čtrnácti letech přišel do Slavie, nenapadlo mě, že mi celý stadion bude tleskat. Je to neuvěřitelný,“ nebránil se dojetí. „Dneska se loučím s aktivní kariérou, ale Slavie navždy zůstane v mém srdci. Děkuji moc,“ loučil se Šmicer s diváky.

Velký aplaus patří Šmicrovi právem. Jeden z nejúspěšnějších hráčů české historie ve Slavii začínal s profesionálním fotbalem, s klubem vyhrál tři mistrovské tituly a stal se miláčkem publika. Jeho další úspěchy během dlouhé kariéry není třeba vyjmenovávat. Prostě legenda.

Poslední zápas před vlastními fanoušky hrál také Marek Suchý, jenž v zimě zamíří do Spartaku Moskva.

Slávistický kapitán si děkovačku publika vychutnával až po skončení smolného utkání, které definitivně zhatilo postupové naděje Slavie do jarních bojů v Evropské lize.

"Diváci byli fantastičtí, chyběla tomu jenom vítězná branka," vykládal loučící se Suchý po zápase s Janovem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud