19. května 2009 • 12:53

Hübschman: Trénuju, jako kdybych hrál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve finále Poháru UEFA bude Tomáš Hübschman držet palce svým spoluhráčům ze Šachtaru Doněck pouze v hledišti, neboť nemůže nastoupit kvůli kartám. Přesto do Istanbulu odcestoval a zúčastní se celé přípravy před zápasem.



Vše je tedy takové, jako kdyby měl do utkání nastoupit. Sám fotbalista si to tak přál a trenér Mircea Lucescu jeho návrh akceptoval.

Když Hübschman v 68. minutě semifinálové odvety proti Dynamu Kyjev dostal žlutou kartu, která znamenala stop pro finále, svět se mu nezbořil.

"Samozřejmě bych se tomu raději vyhnul, ale v takových chvílích nelze licitovat. Jsem rád, že jsme ve finále a já mám nyní možnost přičichnout k finálové atmosféře," svěřil se dnes z turecké metropole sedmadvacetiletý fotbalista, který může získat další cenný úspěch k titulu mistra Evropy do jednadvaceti let z roku 2002 a k třetímu místu z Eura 2004.

Do Istanbulu vyrazil ukrajinský klub už v pondělí večer a na palubě bylo dokonce 29 hráčů. "Jeli všichni fotbalisté, kteří jsou na klubové soupisce. Ale všichni s námi v hotelu nebydlí, tam je skutečně jen kádr pro evropské poháry," vysvětlil Hübschman, jenž trenérovi navrhl svou účast u mužstva.

Tomáš Hübschman (vlevo) se raduje se spoluhráčem z Doněcku Razvanem Ratem. Tomáš Hübschman (vlevo) se raduje se spoluhráčem z Doněcku Razvanem Ratem.Foto ČTK/AP


"Řekl jsem mu, že bych rád trénoval jako ostatní a mohl být i na předzápasové taktické poradě. Trenér s tím bez námitek souhlasil," popsal defenzivní fotbalista.

Ale až ve středu bitva s Werderem vypukne, asi bude mnohem nervóznější, než pokud by bojoval přímo na trávníku. "Bude to zajímavý zápas a bude hodně záležet na tom, jak obě mužstva zvládnou nervózní situaci. Finálové zápasy bývají hodně specifické, často o malé chybě," uvedl Hübschman.

Šachtar bude podle něj spoléhat na svou typickou kombinační a dobře organizovanou hru. "Snad se nám podaří co nejvíce držet míč a soupeře zaskočit rychlým brejkem. Viděli jsme už několik videosekvencí z utkání Werderu a myslím si, že jeho vyšším hráčům nebude naše hra příliš vyhovovat. Navíc jim budou chybět někteří klíčoví hráči," připomněl český fotbalista, jehož jméno nedávno vyslovil ve svém výčtu možných adeptů reprezentace její nový kouč František Straka.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud