Jiří Fejgl
17. března 2010 • 09:30

VIDEO: Chelsea opět proklíná satana. Okradl ji sudí

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Otázka: Co mají společného Nor Tom Henning Övrebö a Němec Wolfgang Stark? Zaprvé: Oba jsou fotbaloví rozhodčí. Zadruhé: Oba "zařízli" Chelsea v Lize mistrů.



Nor minulý rok v semifinále proti Barceloně, Němec v úterý v noci v odvetě proti Interu Milán. Pyšný klub z Londýna si tak letos nezahraje ani čtvrtfinále, s Italy vypadl po prohrách 1:2 v Miláně a 0:1 v odvetě na Stamford Bridge.

„Řeknu jen toto: Jsme nešťastní,“ nestěžoval si trenér Chelsea Carlo Ancelotti. „Penalta je, když ji pískne rozhodčí,“ pomohl si ohraným klišé. „Sudí ji nepískl, a proto to nebudu komentovat.“

Samuel Eto'o se raduje z rozhodujícího gólu v osmifinále Ligy mistrů proti ChelseaFoto ČTK/AP
LM: Inter pokořil Chelsea, Necid sestřelil Španěly »

Kouč zachoval dekorum, ale dozajista to v něm vřelo. Stark totiž ukradl jeho týmu tři pokutové kopy. Z toho dva v prvním poločase, za vyrovnaného stavu 0:0.

Podobně dopadlo Chelsea i na jaře v odvetě semifinále proti Barceloně. Tehdy upřel Övrebö celku Petra Čecha dvě penalty. Proto si Katalánci zahráli finále a nakonec zvedli trofej pro vítěze. „Byla to krádež,“ křičel útočník Didier Drogba.

Sudí Stark neodpískal Chelsea v osmifinále Ligy mistrů proti Interu tři penalty
Video se připravuje ...


Stejná slova může zopakovat i teď…

V první půli měl Stark snad zavřené oči při dvou standardních situacích. Nejprve záložník Thiago Motta jasně stáhl v šestnáctce pravého beka Branislava Ivanoviče, poté strhl buldoka Drogbu řízný stoper Walter Samuel.

„Rozhodčí připravil Chelsea o dva pokutové kopy,“ glosoval jasné zákroky v televizním studiu Luděk Klusáček, asistent českého reprezentačního kouče Michala Bílka.

Třetí podobný moment přišel v 86. minutě – už za vedení Interu. Motta se opět pověsil v šestnáctce na Drogbu, ten se (plný frustrace) ohnal a dostal červenou kartu. Jenže faul brazilského středopolaře byl první v řadě.

Didier Drogba dostává červenou kartu od sudího Starka a nestačí se divit
Didier Drogba dostává červenou kartu od sudího Starka a nestačí se divit


„Vyměnil jsem si několik esemesek s Johnem Terry, psal jsem mu, že jeden z nás bude smutný,“ mohl pak vyprávět José Mourinho, excentrický kouč Interu, který má za sebou slavnou éru právě v Chelsea. „Teď jsem nejšťastnější člověk na světě,“ dodal.

Ano, jeho Inter hrál výborně. Ale k tomu měl v zádech pomoc toho, kdo řídí každý zápas, rozhodčího…

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud