16. března 2010 • 22:24

LM: Inter pokořil Chelsea, Necid sestřelil Španěly

Autor: hp, jon
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sen o triumfu v Lize mistrů se znovu rozplynul. Fotbalisté Chelsea podlehli Interu Milán 0:1 a svou pouť končí už v osmifinále. Po Realu Madrid se s nejprestižnějčí klubovou soutěži loučí další horký favorit.



Zraněný gólman Petr Čech jen bezmocně přihlížel snaze svých spoluhráčů. Chelsea potřebovala vstřelit minimálně jednu branku, aby smazala prohru 1:2 z prvního střetnutí.

Z jediného gólu utkání se radoval Inter. Po zaváhání domácí obrany Sneijder uvolnil kamerunského kanonýra Eto´a a ten prostřelil Turnbulla.

Po loňském vyřazení v semifinále s Barcelonou končí Chelsea znovu zklamaná.

Naopak Inter Milán protrhl smolnou sérii. Po letech strádání v pohárech mají Nerazzurri konečně šanci prorazit. Triumf nad Chelsea je speciální i pro trenéra Mourinha, který na Stamford Bridge působil. 

Didier Drogba dostává červenou kartu od sudího Starka a nestačí se divit
Didier Drogba dostává červenou kartu od sudího Starka a nestačí se divit


Mourinho, který před necelými třemi lety byl právě z Chelsea vyhozen, zažil ve šlágru výrazný osobní triumf. Proti svému bývalému klubu, s kterým v letech 2005 a 2006 dokráčel k anglickému titulu, připravil úspěšnou taktiku.

Lídr italské ligy zaskočil Chelsea aktivní hrou a téměř bezchybně pracující defenzivou. Inter byl v londýnské odvetě lepším týmem a vypracoval si i víc šancí.

Čechův náhradník Ross Turnbull při své premiéře v Lize mistrů ale kapituloval až dvanáct minut před koncem, kdy si za obranu naběhl na skvělý pas Sneijdera kamerunský kanonýr Eto'o a přízemní ranou poslal Inter do čtvrtfinále. Ještě před ním měl velkou šanci Milito.

Modročerní sice zachraňovali postup ze skupiny až v úplně posledním zápase, ale získaným skalpem Chelsea se rázem zařadili mezi velké favority soutěže.

Kouč Interu Milán José Mourinho (uprostřed) se raduje z gólu proti ChelseaFoto ČTK/AP


Chelsea se naopak trápila, jen těsně před poločasem po střele Anelky vykopával míč před brankovou čarou záložník Interu Thiago Motta. Blues ani letos vysněnou trofej nezískají a po čtyřech letech se s Ligou mistrů loučí už v osmifinále.

V roce 2007 a loni došli do semifinále, v roce 2008 až do finále, kde ale na penalty podlehli Manchesteru United. Inter dnes naopak zlomil prokletí a po třech vyřazeních v osmifinále za sebou jde dál, navíc zůstává posledním italským celkem v soutěži po vyřazení Juventusu, AC Milán a Fiorentiny.

NECID ZMRAZIL ŠPANĚLY


Po šokujícím vyřazení Realu Madrid z Ligy mistrů se už v jejím osmifinále pakuje další španělský mančaft. Seville nestačila v odvetě nadějná remíza 1:1, kterou si přivezla z Moskvy. Ruská družina vyhrála i díky obrovské minele gólmana Palopy 2:1. A úvodní gól vstřelil český reprezentant Tomáš Necid.

CSKA Moskva slaví premiérový postup do čtvrtfinále prestižní Ligy mistrů. K historickému úspěchu pomohl i český reprezentant. Krátce před přestávkou vstřelil svou druhou branku v probíhajícím ročníku Champions League.
Tomáš Necid slaví branku Tomáš Necid slaví brankuFoto ČTK/AP


Ve 26. minutě se ještě český reprezentant chytal za hlavu.

Míč přistrčil na hraně pokutového území na spoluhráče Hondu. Japonec však v dobré šanci gólmana Palopu nadvakrát neprostřelil.

Jak se to dělá, předvedl o třináct minut později nové vycházející hvězdě CSKA Necid.

Po autovém vhazování mu na hraně velkého vápna nahrál právě Honda. A Necid se prosadil jako zkušený mazák.

Nejprve se skvěle odpoutal od bránícího protihráče, napřáhl pravačkou a přesnou ranou k tyči poslal hostující tým do vedení.

Moskevský tým však dlouho nevedl. Po chybě obrany o minutu později vyrovnal Argentinec Diego Perotti.

Tomáše Necida ovšem vyrovnávací gól vůbec mrzet nemusí.

Deset minut po pauze se k přímému volnému kopu postavil Japonec Honda a vypálil asi z 25 metrů. A na tuhle situaci gólman Andrés Palop jen tak snadno nezapomene. Míč letěl na něj, on si ovšem balon sám srazil do sítě.

V tu chvíli museli „červenobílí“ k postupu vstřelit dva góly. Ruský klub si už vedení a postup s přehledem pohlídal.

Po Realu Madrid se tak s nejprestižnější soutěží loučí další španělský tým. A pokud dnes Barcelona nevyřadí na svém stadionu německý Stuttgart, španělský tým bude mezi nejlepšími osmi celky v Evropě chybět!

Na boje o semifinále milionářské soutěže se naopak může po Tomášovi Rosickém za Arsenal těšit další Čech. Tomáš Necid.

Odvetná osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Chelsea FC - Inter Milán 0:1 (0:0)
Branka: 78. Eto'o. Rozhodčí: Stark - Salver, Pickel (všichni Něm.). ČK: 87. Drogba (Chelsea). První zápas 1:2. Postupuje Inter.

FC Sevilla - CSKA Moskva 1:2 (1:1)
Branky: 41. Perotti - 39. Necid, 55. Honda. Rozhodčí: Kassai - Erös, Vamos (všichni Maď.). První zápas: 1:1. Postupuje CSKA Moskva.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud