10. března 2010 • 22:37

Prokletý Real zase vyhořel, Manchester zničil Milán

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prokletí Realu Madrid jménem osmifinále Ligy mistrů pokračuje! "Bílý balet" sice v odvetě s Lyonem dlouho vedl 1:0 a ovládal hru, ale postupový gól nepřidal - v 75. minutě tak přišel trest v podobě gólu Pjaniče a o šokujícím čtvrfinalistovi bylo rozhodnuto. Ve druhém středečním duelu Manchester United neponechal nic náhodě a zničil AC Milán 4:0.



Manchester tak navázal na tři týdny starý triumf ze San Sira v poměru 3:2. Hlavní zásluhu na úspěchu United měl útočník Wayne Ronney, který v obou duelech vstřelil dvě branky.

V dresu hostů smutnil český obránce Marek Jankulovski, jenž odehrál celý zápas. Návrat na Old Trafford si jinak představoval i milánský záložník David Beckham.

Někdejší ikona United se po sedmi letech vrátila na důvěrně známá místa, kde se proslavila, ale Beckham jako střídající hráč v poslední půlhodině musel strávit čtyřbrankový debakl, byť mu celý stadion dlouho aplaudoval.

David Beckham sleduje snažení svých spoluhráčů z AC Milán v osmifinále Ligy mistrů proti Manchesteru United
David Beckham sleduje snažení svých spoluhráčů z AC Milán v osmifinále Ligy mistrů proti Manchesteru United

Lyon s Manchesterem ve čtvrtfinále doplní Arsenal s Bayernem Mnichov. Tyto kluby si postup zajistily už v úterý.

Slavný madridský stadion Santiaga Bernabeua místo chystaných oslav postupu do čtvrtfinále znovu pohltil smutek, fanoušci můžou zapomenout na to, že jejich miláčci po osmiletém čekání dobudou evropský trůn. Hvězdný soubor, který loni v létě za astronomických 250 milionů eur vyšperkovaly příchody Cristiana Ronalda a Kaká, zaskočil podceňovaný Lyon.

Přitom pro Real se dlouho všechno vyvíjelo dobře, už v šesté minutě se prosadil Ronaldo a se sedmi brankami si upevnil vedení v čele střelců Ligy mistrů. Tápající obrana Lyonu v tu chvíli vůbec nepřipomínala neprostupnou hráz, která v předchozích šesti soutěžních zápasech soupeři nedovolila skórovat.

Ale pak se domácím vymstilo lehkovážné zahazování šancí. Sólo neproměnil Kaká, útočník Higuain nastřelil v jasné šanci tyč a pak jej vychytal brankář Lorris. Ve druhém poločase Real, jehož hře chybělo týmové pojetí, ztratil glanc úplně.

Lyonskému trenérovi Claudeovi Puelovi o přestávce vyšlo dvojí střídání, jeho svěřenci začali hrát mnohem odvážněji a po dvou náznacích šancí v 75. minutě udeřil Pjanič, když ranou zblízka tým Realu dokonale ochromil.

Miralem Pjanič (vpravo) slaví s Lisandrem postupový gól do sítě RealuFoto ČTK/AP


Závěrečný zoufalý nápor Realu vyzněl chabě, naopak Lyon mohl v úplném závěru ze dvou brejků potupu domácích dokonat.

I remíza je ale pro Lyon velkým vítězstvím, francouzský klub ani v šestém měření sil s Realem neodešel poražen a devítinásobní evropští šampioni z něj mají velký komplex.

Manchester naopak suverénně zvládl partii s AC a po roce v osmifinále vyprovodil další milánský celek, loni na jeho štítu skončil Inter. Klíčovým hráčem United byl jako už tradičně kanonýr Rooney. Ten původně kvůli zranění neměl hrát, ale jeho nasazení se trenéru Fergusonovi vyplatilo.

Rooneyho hlavička už ve 13. minutě domácí uklidnila, minutu po poločase další trefa partii v podstatě rozhodla úplně. Euforii na Old Trafford ještě v závěru podtrhly střelecké úspěchy Pak Či-songa a Fletchera. Manchester naznačil, že bude chtít zopakovat vítězství z roku 2008.

Real Madrid - Olympique Lyon 1:1 (1:0)
Branky:
6. Ronaldo - 75. Pjanič. Rozhodčí: Rizzoli - Copelli, Maggiani (It.). První zápas 0:1, postupuje Lyon.

Manchester United - AC Milán 4:0 (1:0)
Branky:
13. a 46. Rooney, 59. Pak Či-song, 88. Fletcher. Rozhodčí: Busacca - Arnet, Buragina (Švýc.). První zápas 3:2, postupuje Manchester United.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud