9. března 2010 • 22:39

Robben spasil Bayern, Arsenal zničil portský sen

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bayernu Mnichov si zahrají čtvrtfinále Ligy mistrů. V osmifinálové odvetě s Fiorentinou sice byli na pokraji krachu, ale Robbenovo snížení na 2:3 z 65. minuty znamenalo postup. To Arsenal i přes horší výchozí pozici po úvodní prohře 1:2 z Porta žádné pochybnosti nepřipustil - díky hattricku Bendtnera zničil Portugalce 5:0 a může slavit.



Arsenal se pustil do stahování ztráty hned od první minuty. Středovou řadu řídili Nasri s Tomášem Rosickým, kteří několikrát vyslali spoluhráče do slibných šancí.

Nasrimu se to podařilo ideálně v desáté minutě, kdy na jeho kolmici naběhl Aršavin, který sice ještě nevyhrál souboj s brankářem Heltonem, ovšem odražený míč poslal Bendtner pohotově do opuštěné branky.

Bendtner: V sobotu se mu smáli, včera byl král >>>

Ve 25. minutě se akce takřka opakovala - Aršavin našel dánského útočníka a ten vstřelil svůj druhý gól.

Nicklas Bendtner (vpravo) slaví gól do sítě Porta s Gaelem Clichym
Nicklas Bendtner (vpravo) slaví gól do sítě Porta s Gaelem Clichym

Vířivý pohyb domácích záložníků, časté centry a střely obrana Porta i Helton jen s námahou odvraceli. Dvoubranková poločasová ztráta tak pro hosty byla ještě milosrdná.

Za stavu 2:0 odešel v 57. minutě ze hřiště Rosický, ale Arsenal v brankostroji pokračoval. Dvě individuální akce Nasriho a Ebouého mu přinesly už čtyřbrankové vedení. Postup korunoval v nastaveném čase proměněnou penaltou Bendtner.

Bayern byl v bránění svého náskoku aktivnější než Porto. Snažil se držet kombinační hrou Fiorentinu od své branky, ale střelbou příliš nehýřil. Italský klub byl živější, což bylo nejvíce vidět při vedoucím gólu "fialek" ve 28. minutě.

Brankář Butt sice dokázal včas zareagovat na dalekonosnou ránu Marchionniho, ale na vyražený míč zareagoval nejrychleji Vargas a pohotově skóroval. Hosté mohli brzy vyrovnat, neboť ve 34. minutě se ocitl Robben zcela sám před brankou, jenže v obrovské šanci nedokázal míč usměrnit mezi tyče.

Juan Vargas z Fiorentiny (druhý zleva) slaví se svými spoluhráči gól do sítě BayernuFoto ČTK/AP

Domácí hned po poločase znovu přidali a Vargas promarnil velkou příležitost. V 54. minutě narazil Gilardino uvnitř šestnáctky míč dobíhajícímu Jovetičovi a ten z bezprostřední blízkosti vstřelil v tu chvíli postupový gól na 2:0.

Brzy ale byli hosté znovu ve hře, neboť po nenápadné akci z levé strany se dostal k míči Van Bommel a jeho střela ze šestnáctky prosvištěla po levé straně gólmana Freye.

Brzy se situace opakovala, protože ani další Jovetičova branka nezaručovala postupové vedení dlouho. Takřka z protiútoku převážil Robben ranou do šibenice definitivně váhy na stranu bavorského velkoklubu.

Fiorentina - Bayern Mnichov 3:2 (1:0)
Branky:
54. a 64. Jovetič, 28. Vargas - 60. Van Bommel, 65. Robben. Rozhodčí: De Bleeckere - Hermans, Vromans (Bel.). Diváci: 42.000. První zápas 1:2, postoupil Bayern Mnichov.

Arsenal - FC Porto 5:0 (2:0)
Branky:
10., 25. a 90.+1 z pen. Bendtner, 63. Nasri, 66. Eboué. Rozhodčí: Undiano Mallenco - Ibaňéz, Jimenéz (Šp.). Diváci: 60.000. První zápas 1:2, postoupil Arsenal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud