30. září 2009 • 12:31

Hraje Džeko! varoval svěřence Ferguson

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Edin Džeko a Grafite. Dva útočníci, kteří nahánějí hrůzu v Německu i Evropě. Z jejich úžasné bilance z minulé sezony se třese také kouč Manchesteru United Alex Ferguson, jehož fotbalisté se postaví Wolfsburgu už dnes večer.



Pokud se United podaří ubránit Džeka a Grafiteho, mají vyhráno. Nikým a ničím jiným bundesligový mistr na stadionu Old Trafford asi překvapit nedokáže.

„Tihle útočníci jsou nebezpeční. To, co dokázali v minulé sezoně, svědčí o jejich vynikajících schopnostech,“ řekl na adresu bývalého útočníka Teplic a brazilského šutéra Ferguson.

Alex FergusonFoto Jaroslav Legner (Sport)
„Společně nastříleli obrovské množství branek; 71 gólů – to je neuvěřitelné,“ pokračoval.

Ferguson o Džeka v létě projevil zájem, ale bosenského střelce stejně jako AC Milán zlákat nedokázal. „Nějaký čas jsme ho opravdu sledovali. Ale kdo ne? Je to velice silný a chytrý hráč,“ uvedl zkušený kouč.

V minulém zápase Ligy mistrů se sice Džeko netrefil, ale zato Grafite se prosadil hned třikrát. Svým hattrickem zničil ruský klub CSKA Moskva.

Nyní chce Wolfsburg dobýt i Old Trafford, zvláště když Manchester United drží na evropském poli domácí neporazitelnost od února 2005.

„Těšíme se a doufáme, že odehrajeme dobrý zápas. Chceme tu bodovat,“ prohlásil Brazilec Grafite.

„Máme tým, který vyrůstá společně. Spolu procházíme krásnými i nepříjemnými časy. Na hřišti i v kabině u nás vládne něco jako bratrství.“

Wolfsburgu určitě nepomůže ke splnění snu kvůli poranění kolena kapitán Josue. United zase oželí služby Parka Ji-Sunga, jehož přepadla chřipka. Naopak Patrice Evra, který celou neděli proležel v posteli, se stihl uzdravit.

Ohrožen byl také start Michaela Owena, kterého trápila třísla a v posledních dnech netrénoval, minimálně na lavičce by však měl být Fergusonovi k dispozici.

Trénovat konečně začal i brankář Edwin van der Sar, jenž si před sezonou zlomil prst, v brance se ale ještě neobjeví. Mezi třemi tyčemi zaujme místo opět Ben Foster.

Utkání začíná dnes ve 20:45.

Program všech středečních zápasů

Skupina A:
Bayern Mnichov - Juventus Turín
Girondins Bordeaux - Maccabi Haifa.

Skupina B:

CSKA Moskva - Besiktas Istanbul (18:30)
Manchester United - VfL Wolfsburg

Skupina C:

AC Milán - FC Curych
Real Madrid - Olympique Marseille

Skupina D:

APOEL Nikósie - FC Chelsea
FC Porto - Atlético Madrid

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud