5. srpna 2009 • 02:00

Sparťani: Je to obrovské zklamání

Autor: Marek Bílek
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nadějný výsledek zmizel v zapomnění. Sparta sice v úvodním duelu třetího předkola Ligy mistrů zvítězila 3:1, ale odvetu nezvládla. Podlehla 0:3 a se soutěží se loučí.



„Je to obrovské zklamání, ale klíčovým momentem byl první gól v úvodu druhého poločasu,“ uvedl trenér Sparty Martin Hašek.

Letenští v odvetě inkasovali v nejzranitelnější možní chvíli. V posledních vteřinách prvního poločasu. „Drželi jsme se soupeřem vzájemně, ale rozhodčí to posoudil proti nám,“ popisoval stoper Sparty Niklas Hoheneder situaci, z níž nařídil sudí trestný kop.

Sparta o postup bojovala marně >>

Z něj se prosadil Sarriegi. „Když soupeř zahrává standardní situaci v poslední minutě prvního poločasu, musí být koncentrace bránících hráčů stoprocentní,“ uvedl Hašek. Jenže jeho svěřenci ten moment nezvládli a tím rozdráždili Panathinaikos i diváky na tribuně.

Tradiční bengálské ohně.
Tradiční bengálské ohně.

Druhý poločas se tím pádem změnil v hon na Spartu. „Ten první gól byl klíčový,“ opakoval Hašek. „Kdybychom ho nedostali, Panathinaikos by po přestávce znervózněl,“ domnívá se Niklas Hoheneder.

Takhle naopak řecký tým získal sebevědomí. Brzy přidal druhý gól a tím pádem naklonil postup na svou stranu. „My jsme se pak snažili být aktivnější, poslali jsme do hry druhého útočníka a potom jsme dál doplňovali sestavu tak, abychom byli aktivnější.“

 

Luboš Kalouda po neproměněné tutovceFoto Barbora Reichová (Sport)

Sparta se málem v závěru dočkala zázraku. Nejprve hlavou zahrozil Kušnír, potom se do velké šance dostal Luboš Kalouda. Ale ten v největší příležitosti selhal. „Strašně mě to mrzí, mohli jsme to celé otočit a postoupit,“ sdělil Kalouda. „Měl jsem zachovat větší klid,“ dodal.

Sparta tak čeká na účast v Lize mistrů už čtyři roky. Naposledy se v soutěži představila na podzim roku 2005, teď bude bojovat „pouze“ o účast ve skupině v Evropské lize. „Máme ale mladé perspektivní mužstvo. Věříme, že se v budoucnosti dočkáme velkých výher,“ zůstal optimistou Hašek.

 

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud