28. července 2009 • 14:26

Hloušek se těší na pohárovou premiéru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svoji premiéru v evropských pohárech si možná ve středu ve 3. předkole Ligy mistrů mistrů odbude nová posila Slavie Adam Hloušek. Dvacetiletý záložník nejspíš proti Šeriffu Tiraspol nastoupí na místě levého obránce, kam ho trenér Jarolím staví.



"Beka hraji až ve Slavii, ale nevidím v tom problém," řekl Hloušek, který před sezonou přišel do Prahy z Jablonce za 25 milionů korun a stal se nejdražší posilou Slavie.

Dopředu jej to prý ale stále táhne. "Každého ofenzivního hráče to táhne do útoku. Ale v první řadě je tam úkol splnit si obranné úkoly a teprve pak mohu vyrážet. Ve hře Slavie jsou to už takové automatismy, spoluhráči vědí, že mě musí zastoupit. Hlavně musíme na hřišti mluvit," uvedl Hloušek.

Při přestupu do Slavie prý trochu počítal s tím, že bude mít jinou úlohu než dosud. "Odešel Dušan Švento, který také na tomto místě hrál. Ale věděl jsem, že s Jardou Černým to bude v pohodě. Vyhovíme si. Když vyjedu, tak mě zastoupí," prohlásil Hloušek.

V Tiraspolu očekává těžké utkání. "Mají plno zahraničních hráčů, jsou většinou velmi rychlí a mají dobrý přechod do útoku," uvedl fotbalista, který si zahrál proti Šeriffu v zimní přípravě s Jabloncem na Kypru. "Vyhráli jsme 1:0, ale jinak si z toho moc nepamatuji," řekl Hloušek.

Pokud dostane od trenéra Jarolíma důvěru, zahraje si v evropských pohárech poprvé. Před dvěma lety hrál Jablonec Pohár UEFA proti Austrii Vídeň, ale tehdy Hloušek ani v jednom zápase nenastoupil.

"Jednou jsem byl jen na tribuně a jednou na střídačce. Proto se strašně moc těším, je to velké očekávání. Oproti lize to bude asi jiné, před námi bude ještě odveta. Ale na hřišti to člověk nevnímá a jen chce zápas zvládnout. Určitě nás čeká bouřlivá atmosféra, Moldavci jsou bouřlivá krev," dodal Hloušek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud