28. července 2009 • 08:46

Berger proti Panathinaikosu nepomůže

Autor: Marek Bílek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Nečekaný tah byl na spadnutí. Sparta včera čekala až do pozdního večera s tím, jestli nepoužije pro dnešní duel třetího předkola Ligy mistrů s Panathinaikosem Atény Patrika Bergra. A výsledek? Svého kapitána nenasadí.



Patrik Berger v rakouském hoteluFoto Barbora Reichová - SPORT

Zkušený záložník a kapitán týmu v pondělí absolvoval vyšetření v Mnichově u specialisty Müllera-Wohlfahrta.

Nakonec však Letenští vyrazí do bojů bez Bergra.

Trenér Sparty Jozef Chovanec přitom doufal v opačnou zprávu.

„Mám u sebe mobilní telefon, čekám na hovor od Patrika, který mi oznámí výsledek vyšetření,“ uvedl letenský kouč včera vpodvečer hned v úvodu tiskové konference.

Utkání budeme od 20:00 sledovat ONLINE

„Pokud by byl Patrik v pořádku, počítal bych s ním pro zápas,“ konstatoval vzápětí. Na otázku, zda by Bergra poslal do základní sestavy, jen souhlasně přikývl: „I tahle možnost existuje.“

Jenže své plány a touhy musel přehodnotit. Bergrův stav není dobrý.

„Poranění Patrikova kolena je tak specifické, že vyžaduje důkladnější analýzu. Doktor Müller-Wohlfahrt provedl několik komplexních vyšetření, jejichž výsledky bude teprve konzultovat s týmem specialistů,“ uvedl tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Trénink Sparty před zápasem proti Panathinaikosu Atény
Trénink Sparty před zápasem proti Panathinaikosu Atény

Sparta se však rozhodla neriskovat - Bergra bude dnes ještě šetřit. V zahajovací jedenáctce vyběhne v Generali Areně proti Panathinaikosu Atény ve středu zálohy s Kamilem Vackem.

Pro Letenské se jedná o klíčovou událost úvodu sezony, v prestižní soutěži už tři sezony v řadě nestartovali. Proto zkouší udělat maximum, aby se do ní letos konečně dostali.

„Jestli musíme postoupit do Ligy mistrů? Takhle ta otázka nestojí. Je třeba především respektovat sílu soupeře,“ upozornil trenér.

Základní sestava Sparty:
Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Žofčák, Vacek, Hušek, Zeman - Holenda, Wilfried.

V hlavách prohru nemají

Jozef Chovanec při tréninkuFoto Pavel Mazáč SPORT

Panathinaikos se střetl se Spartou v podobné situaci loni. Tehdy se jednalo také o 3. předkolo Ligy mistrů, ovšem z něj se už postupovalo rovnou do hlavní soutěže. Letos však Champions League změnila svou kvalifikační tvář.

Po třetím předkole ještě následuje čtvrté. Až z něj se jde do hlavní soutěže. Loni ve vzájemném souboji uspěl Panathinaikos. V Praze vyhrál 2:1, v řecké metropoli 1:0.

„Ale v hlavě to nemáme, zase tolik hráčů ze současné sestavy do těch zápasů nezasáhlo,“ zdůraznil Chovanec. „Nemyslíme na to,“ připojil Kamil Vacek, jeden z mála pamětníků rok starých soubojů.


On i jeho kamarádi si však chtějí vzít ze zmiňovaných duelů náležité ponaučení. Hlavně z letenského rozjezdu, protože i letos los seřadil zápasy ve stejném sledu jako loni. Nejprve na Letné, potom odveta v Aténách.

„Udělali jsme tenkrát doma triviální chyby, které soupeř potrestal. To se nesmí opakovat,“ připomněl Chovanec.

„Pokud cestujete k odvetě s takovým soupeřem s tím, že musíte venku vstřelit minimálně dvě branky a vyhrát, tak se šance na postup rovnají minimu,“ sdělil další trenér Sparty Martin Hašek. „Potřebujeme teď doma udělat lepší výsledek,“ přál si.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud