28. května 2009 • 07:59

Zklamaný Ronaldo kritizoval Fergusona

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do konce finále zbývalo pár minut. Barcelona vedla 2:0 a blížila se k zisku titulu. Na Cristianovi Ronaldovi, hvězdě Manchesteru United, bylo v tu chvíli poznat, že prohru nese velmi těžce. Po utkání přiznal: "Je to největší zklamání v kariéře."



Ronaldo měl v prvních osmi minutách tři dobré šance, ale ani jednu neproměnil v gól. Na druhé straně udeřila dvojice Eto'o - Messi a zabránila Manchesteru United v obhajobě trofeje Ligy mistrů.

Cristiano Ronaldo se po zápase nedopustil žádných klišé a na rovinu řekl, že větší zklamání ve své profesionální kariéře nezažil. "Věřili jsme, že vyhrajeme a získáme zlaté medaile, ale bohužel jsme to nedokázali," hlesl Ronaldo.

Proč United finále nezvládli? "Hráli jsme špatně. Nastavená taktika nebyla dobrá a všechno šlo proti nám. Po první inkasované brance jsme se nedokázali vrátit zpátky do hry," pustil se do svého trenéra Fergusona.

Sir Alex FergusonFoto ČTK


"Vždycky bylo a bude smutné, když prohrajete ve finále. My jsme ale nehráli dobře. Zvládli jsme prvních deset minut, pak byla lepší Barcelona. Zasloužila si vyhrát," dodal nejlepší fotbalista minulé sezony.

Stejná slova pronesl po zápase také kouč Sir Alex Ferguson. "Prohráli jsme s lepším týmem," řekl. Oběma přikyvoval i Wayne Rooney. "Je to zklamání, ale Barcelona byla lepší," uvedl.

Podle Rooneyho "Barca" vstřelila oba góly v nevhodnou dobu. "Bylo to obtížné, protože soupeř má vynikající tým. Třeba Andrés Iniesta - to je podle mého názoru nejlepší hráč na světě," pokračoval anglický reprezentant.

Rooney rovněž podotkl, že Barcelona potrestala United za jejich pasivitu. "Jestliže nemáte šance, nemůžete uspět. Necítíme se v tuto chvíli dobře, ale musíme na to zapomenout a upnout všechny síly na příští ročník," dodal.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud