Pavel Janega
15. prosince 2009 • 19:07

Chovanec: Jsme schopni Řepku nahradit

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve středu večer půjde fotbalové Spartě o všechno. S dánskou Kodaní se popere o postup do jarních bojů Evropské ligy. Remíza ji nestačí, musí vyhrát. „A proto do zápasu dáme vše, co bude v našich silách. Pro každého z nás je prioritou postup,“ prohlásil trenér Jozef Chovanec.



Fotbalistům Sparty bude chybět klíčový hráč Tomáš Řepka. Bez svého kapitána, který se v minulém kole vykartoval, bude čelit atakům soupeře. Zvládne je? Chovanec věří, že ano.

„Absence Řepky je naším jediný kazem. Je to velká ztráta, ale věřím, že budeme schopni Tomáše nahradit,“ prohlásil letenský kouč. „Trochu mě také omezuje zdravotní stav, doufám však, že nebude natolik, abych mohl postavit to nejsilnější.“

Koho zranění trápí? O tom se Chovanec bavit nechtěl. Každopádně zopakoval, že nepostaví do základní sestavy nikoho, kdo nebude stoprocentně fit. „Ani v tomto zápase, kdy hrajeme o postup, nebudu dělat žádnou výjimku,“ uvedl.



Fotbalisté Sparty čekali do posledního podzimního zápasu čtrnáct dní. Vůbec nehráli, pouze trénovali. Podle slov trenéra ovšem o motivaci nepřišli. „Šance být na jaře v evropských pohárech je prioritou nás všech. Neměli bychom se zabývat tím, jestli byla nějaká pauza,“ myslí si Chovanec.

Tomáš Řepka na tréninku.Foto Pavel Mazáč SPORT
„V první řadě musíme být rádi, že hrajeme o postup, což byl náš cíl, když jsme do Evropské ligy naskočili. Příležitost je tady. Těšíme se a věříme, že to dobře dopadne,“ doplnil.

Chovanec neplánuje, že by na taktickém rozestavení něco pozměnil. Sparta tedy začne opět se dvěma útočníky. A chce dát co nejdříve gól. „Proč bychom měli něco měnit? Na tohle jsme zvyklí, hráli jsme takto celý podzim,“ odvětil.

V útočné dvojici se zcela jistě opět objeví Bony Wilfried a Jan Holenda. Zejména druhý jmenovaný chytil v posledních ligových kolech vynikající gólovou fazónu, o kterou by v zápase s Kodaní nechtěl přijít.

„Uvidíme ve středu večer, jak se pauza projeví a jestli forma zůstala. Apetit je ale pořád,“ usmíval se na úterní tiskové konferenci Holenda.

A jak vidí šance na postup? „Věřím, že to dokážeme. Nahrává nám i to, že hrajeme doma před fanoušky, kteří nás přijdou podpořit. Máme trumfy v rukou a záleží na nás, jestli je dokážeme využít. Musíme to zvládnout,“ dodal.

Utkání Sparta Praha – FC Kodaň začíná ve středu od 20:45. Přímým přenosem jej vysílá ČT4. Letenští očekávají návštěvu 15-18 tisíc diváků.

Tomáš Řepka na tréninku.
Tomáš Řepka na tréninku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud