2. prosince 2009 • 22:51

Naděje Slavie na postup pohasla

Autor: Sport, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Fotbalisté Slavie uhráli v 5. kole Evropské ligy třetí remízu za sebou. Jejich zápas s FC Janov v Edenu skončil 0:0, což pro českého mistra znamená, že do jarních vyřazovacích bojů již nemůže postoupit.



Domácí tým v Edenu vychytal hostující gólman Scarpi, který zlikvidoval několik jasných šancí a po Grajciarově střele mu pomohlo břevno. V prvním poločase rozhodčí pro sporný ofsajd neuznali Vlčkův gól, v závěru neplatila ani Hlouškova trefa. Slávisté se rozloučí se soutěží za 14 dní v Lille.

Vlááááďa Šmicer!!! Eden děkoval legendě >>>

Pražanům ztížily roli absence. Kouč Jarolím dokonce sáhl do rezervy a posadil na lavičku dva mladíky Koreše s Marešem. Premiéru v evropských pohárech si v červenobílém dresu odbyl Bělorus Trubila, který se postavil nalevo zálohy, a Hloušek se vysunul k Vlčkovi do útoku.

Ofenzivní pojetí s třemi beky a stejným počtem útočníků, které Janovu vtiskl trenér Gasperini, nabízelo slávistům dostatek prostoru k rychlým útokům. Po jednom z nich si ve čtvrté minutě zaběhl za obranu Hloušek, nadýchaným obloučkem našel v malém vápně Vlčka a hosty zachránil jen výborný zákrok náhradního gólmana Scarpiho.

Prokletý sudí, nadržoval Janovu, řekl Vlček >>>

Slávistickou defenzivu a brankáře Romanovse zlobil hlavně kanonýr Crespo. Hvězdný Argentinec se v 25. minutě obtočil kolem domácích zadáků, ale první trefy v soubojích s českými soupeři se nedočkal.

Gólovou střelu mu srazil na roh Romanovs. Jinak Janovští bez zraněného Palacia a s několika hráči širšího kádru příliš nehrozili. Sice častěji drželi míč, ale slávisté je důsledným napadáním do šancí nepouštěli.

Po půlhodině naopak mohli slavit vedoucí branku Pražané, kdyby pomezní sudí neposoudil Vlčkovu pozici, ze které zkušený útočník uklidil míč do sítě po Grajciarově centru, jako ofsajdovou. Na opačné straně pálil o chvíli později vedle Mesto.

Hloušek v tvrdém souboji.
Hloušek v tvrdém souboji.

Těsně před poločasem doplatila Slavia na svou podzimní bolest - zahazování šancí. Ve 43. minutě Krajčík vyškolil Juriče, ale v dobré pozici střílel po zemi mimo. Ještě větší možnosti spálili domácí minutu nato. Grajciar utekl po pravé straně, našel ve vápně Hlouška, ovšem Scarpi znovu skvěle zasáhl. Odražený míč pak poslal volný Vlček nad břevno.

Po poločasové rozlučce s Vladimírem Šmicrem pokračovali slávisté v sympatickém a útočném výkonu. Nic jiného jim ani nezbývalo, naději na postup jim uchovávala jen výhra.

V 57. minutě zahrával přímý kop ze strany Grajciar a zprvu nenápadný centr zastavilo až břevno. Domácí záložník jen zklamaně spadl na trávník. V 64. minutě si na Krajčíkův pas z hloubi pole naběhl Vlček a ač mířil pohotově, Scarpiho ani v další velké šanci nepřelstil.

Dvacet minut před koncem poslal Jarolím na hřiště Koreše a dvacetiletý záložník po pár sekundách málem oslavil životní trefu. Po Grajciarově přihrávce ho však rovněž vychytal neomylný Scarpi.

A když už slávisté v závěru nastavení přece jen dostali míč zásluhou Hlouška do branky, odpískal sudí faul na brankáře. Český mistr tak čekání na úvodní výhru v soutěži nezlomil a po třetí remíze už nemůže postoupit.

Slavia Praha - FC Janov 0:0

Rozhodčí:
Kirchen - Gindermann, Siebert (všichni Něm.).
ŽK: Palladino (Janov).
Diváci: 9443.

Slavia: Romanovs - Krajčík, Suchý, Čelůstka, Hubáček - Grajciar, Belaid (71. Koreš), Ragued, Trubila (81. Mareš) - Vlček (88. Naumov), Hloušek. Trenér: Jarolím.
Janov: Scarpi - Papastathopulos, Biava, Bocchetti - Tomovič, Zapater, Jurič (52. Criscito), Modesto - Mesto (78. Palladino), Crespo (52. Sculli), Floccari. Trenér: Gasperini.

Tým Z V R P Skóre Body
1. Valencia CF 5 2 3 0 10:7 9
2. LOSC Lille Métropole 5 2 1 2 12:8 7
3. Janov CFC 5 2 1 2 7:8 7
4. SK Slavia Praha 5 0 3 2 4:10 3

Nejzajímavější momenty zápasu:

90. Konec! Utkání skončilo bez branek, Slavia tak v Evropské lize nebude na jaře pokračovat.

90. - V nastavení vstřelil gól Hloušek, ale rozhodčí nepochopitelně písknul faul na brankáře, který střele předcházel.

89. - Počet diváků 9443.

88. - Naumov vystřídal v útoku Vlčka.

87. - Žlutou za faul na Hubáčka uviděl Palladino.

86. - Obrana Janova přežila dva rohy domácích.

85. - Další pokus Grajciara tentokrát ani neprošel přes postavenou zeď.

82. - Grajciarova rána z přímého kopu z pětatřiceti metrů letěla těsně vedle pravé tyče.

81. -
V dresu Slavie nastoupil další mladý borec, Mareš vystřídal Trubilu.

78. - Hosté potřetí a naposledy vystřídali, Palladino nahradil Mesta.

77. - Centr Modesty těsně před nabíhajícím Scullim odhlavičkoval Čelůstka.

72. - A střídající Koreš se mohl zapsat hned mezi střelce, když v pokutovém území vystřelil z první po přihrávce výborného Grajciara, ale gólman Scarpi se blýsknul skvělým reflexem. Neúspěšná byla i následná dorážka Hlouška.

71. - Mladík Koreš střídá v sestavě Slavie Belaida.

66. - V poslední chvíli zatáhl za záchrannou brzdu obránce Čelůstka, který v poslední chvíli ukopl míč před Floccarim, který by jinak šel sám na branku domácích.

64. - Další promarněná šance Stanislava Vlčka. Ten si naběhl na nenápadný Krajčíkův centr z hloubi pole, míč jen jemně postrčil špičkou kopačky, ale Scarpi vytáhl parádní zákrok.

63. - Po faulu Trubily zahrávali hosté přímý kop z nadějných třiaadvaceti metrů, Sculli přiťukl Bocchettimu, ten však mířil nad břevno.

61. - Criscitova rána z pětadvaceti metrů letěla vysoko nad.

57. - Další smolný moment Slavie. Grajciarův překvapivý střílený centr od postranní čáry zastavilo až břevno branky hostí.

53. - Trenér hostí dvakrát střídal, Criscito nahradil Juriče, odešel i Crespo, kterého vystřídal Sculli.

52. - Hosté zahrávali dva rohy za sebou, ale žádná šance se neurodila.

50. - Po přímém kopu nastal velký závar před brankou Slavie, nebezpečí zažehnal až Suchý, který důrazně odkopl.

48. - Prudká standardka Grajciara, kterou zkoušel překvapit z třiceti metrů, skončila mimo.

46. ZAČAL DRUHÝ POLOČAS.

PŘESTÁVKA - Vedení Slavie a fanoušci se oficiálně rozloučili s Vladimírem Šmicrem, který před třemi týdny ukončil kariéru. Vicemistrovi Evropy z roku 1996 a vítězi Ligy mistrů a Poháru UEFA s Liverpoolem byla propůjčena plaketa Johnnyho Maddena, nejvyšší slávistické ocenění.

45. KONEC PRVNÍ PŮLE. Sudí ani příliš nenastavoval a poslal hráče do kabin.

44. - Velká šance Slavie. Hloušek střílel těsně za bodem pokutového kopu, Scarpi fantasticky vyrazil, ale jen k Vlčkovi. Ten si ve vyložené šanci míč špatně zpracoval a vystřelil nad branku.

43. - Krásnou kličkou se prezentoval Krajčík, vběhl do šestnáctky, ale jeho střela byla slabá a šla vedla.

42. - Střelecký pokus zpoza šestnáctky vyslal aktivní Hloušek, ale hostující gólman s ním neměl závažný problém.

38. - Útočník Crespo už potřetí skončil v ofsajdové pasti.

36. - Vlček se skvěle uvolnil napravo od pokutového území, ale jeho střílený centr před nabíhajícími slávisty vyboxoval brankář Scarpi.

33. - Před pokutovým územím se uvolnil Mesto a jeho pumelice levačkou jen těsně minula břevno, Romanovs jen zaplachtil vzduchem a byl by zřejmě bez šance.

29. - Vlček si naběhl za obranu na dlouhý Hubáčkův centr a podařilo se mu z voleje skórovat. Rozhodčí ale vzápětí mával ofsajd, který byl poněkud sporný.

25. - Zkušený Crespo ukázal svoji třídu, když si pohrál s přesilou obránců, z pravé si přehodil míč na levou a Romanovs jen konečky prstů vyrážel jeho umístěnou střelu na roh.

21. - Na centr Juriče jen těsně nedoskočil Crespo, Romanovs tak míč v pohodě chytil.

19. - Hloušek se bolestivě drží za tříslo a signalizuje něco k lavičce. Že by brzké střídání?

18. - Na levém křídle se pustil do sprintu útočník Hloušek, ale proti Papastathopulosovi neměl šanci, navíc fauloval.

15. - Výborný forčekink předvedl Krajčík, pálil rychle po odkryté pravé straně, ale svým centrem nevybojoval nakonec ani rohový kop, míč šel do zámezí od něj.

12. - Domácí fanoušci připravili transparent oslavující Vladimíra Šmicra, který se o přestávce rozloučí s červenobílým dresem.

8. - Za obranu Slavie si nabíhal nebezpečně Crespo, ale Čelůstka stačil odvrátit.

6. - Gólman Romanovs si poprvé sáhnul na míč, když chytil málo razantní střelu Zapatera k tyči.

4.  - Vlček si narazil s Hlouškem, ten mu poslal před odkrytou branku přesný centr, ale střela kapitána domácích z první skončila mimo.

2. - Trubila se zmocnil míče a uvolnil se po levé straně, ale následný centr do vápna nebyl přesný, nikoho ze spoluhráčů nenašel.

1. minuta - Utkání začalo. Výkop měli hosté.

21:01 - Rozhodčí přivádějí oba týmy na hrací plochu.

21:00 - Fanoušci Janova mají před začátkem zápasu hlučnější kotel, vymezený sektor zaplnili v plné míře.

20:56 - Trenér Jarolím lituje především absence Skácela.

20:51 - Zápas začíná ve 21:05, řídit ho budou němečtí sudí v čele s hlavním rozhodčím Knutem Kircherem.

20:50 - V základní sestavě fotbalistů Slavie figuruje Bělorus Vitali Trubila, který si v červenobílém dresu odbude premiéru v pohárech. Dosud nastupoval za vršovický celek jen v ligové soutěži a v domácím poháru.

Sestava Slavie: Romanovs - Krajčík, Suchý, Čelůstka, Hubáček - Grajciar, Belaid, Ragued, Trubila - Vlček, Hloušek.

Sestava Janova: Scarpi - Biava, Papastathopulos, Bocchetti - Tomovič, Zapater, Jurič, Modesto - Floccari, Crespo, Mesto.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud