5. listopadu 2009 • 23:41

Holenda: Takové zvraty nepamatuju

Autor: Marek Bílek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na dramatické závěry si Sparta skoro může zařídit patent. Aspoň pokud se týká zápasů v Evropské lize. Nejprve přišla v posledních vteřinách o vítězství s Eidhovenem, potom v Kodani neproměnil velkou šanci před konečným hvizdem Kadlec. A včera? Kapitola sama pro sebe.



„Tohle jsem ještě nezažil,“ kroutil hlavou Jan Holenda, střelec úvodních dvou gólů Sparty. On opouštěl hřiště, když vedli hosté 2:1. Jenže tenhle stav se ještě dvakrát změnil. Nejprve vyrovnala v 90. minutě Kluž, ale v nastaveném čase sebral všechny body pro Spartu Wilfriedův gól.

„Pořád jsem si říkal, že to snad dobře dopadne,“ vyprávěl Holenda své pocity ze závěru, kdy už seděl na lavičce. „Pro nás bylo dobré, že se Kluž snažila i za stavu 2:2 pořád hrát, přestože jí chyběli dva vyloučení. To je obdivuhodné.“

Holenda zažívá krásné období. Před dvěma týdny se mu narodil syn, teď mu parádně vyšel duel v Kluži. „Góly bych mohl věnovat malému, ale důležité je i to, že nám přinesly body,“ poznamenal útočník Sparty.

Radost sparťanů.Foto Pavel Mazáč - SPORT


Trenér Jozef Chovanec po utkání přiznal, že v závěru duelu uvažoval o tom, že stáhne Bonyho Wilfrieda. „Ano, chtěl jsem ho střídat, protože nepředvedl takový výkon, ale nakonec jsem ho tam nechal jsem rád, že se to vyplatilo,“ uvedl kouč.

Střelce rozhodujícího gólu by hodně mrzelo, kdyby Sparta v Kluži nezvítězila. Podle Bonyho Wilfrieda měli Letenští získat tři body i po méně dramatičtějším průběhu. „Vypracovali jsem si tady spoustu šancí. Nikdo by se asi nedivil, kdybychom zvítězili třeba 4:0,“ přiznává útočník z Pobřeží slonoviny.

Předzápasové foto pražského týmu.Foto Pavel Mazáč - SPORT


Skoro celý zápas se nedokázal pořádně prosadit přes defenzivu Kluže. Ale v nastaveném čase si ve své velké příležitosti počínal báječně. Udělal kličku gólmanovi, ustál faul a ještě pak nevypálil zbrkle a počkal si na správný moment. „Asi by to byla penalta,“ domnívá se Bony Wilfried. „Jenže já jsem nechtěl padnout, snažil jsem se to celé dohrát a tu šanci proměnit.“

90+5 minuta a Sparta dobyla Kluž >>>

Díky šesti bodům z posledních dvou zápasů se Sparta výrazně přiblížila k postupu ze skupiny Evropské ligy. Pokud příště doma porazí Kodaň, jde v soutěži určitě dál. „Hodně jsme si to výhrou v Kluži usnadnili. Ale ještě není nic hotovo,“ varuje Holenda.

Traoré v souboji s Kušnírem.
Traoré v souboji s Kušnírem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud