Pavel Janega
1. října 2009 • 22:46

Tragická Slavia utrpěla ostudný debakl

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Kolaps. Ostuda. Jinými slovy výkon Slavie ve druhém poločase nelze nazvat. Právě druhá pětačtyřicetiminutovka zapříčinila debakl Pražanů s francouzským Lille. Po prohře 1:5 je Slavia v Evropské lize stále bez bodu.



Stačila jedna chyba. A sebevědomí bylo pryč. Kapitán slávistů Marek Suchý nešťastnou tečí daroval hostům vyrovnávací gól a výrazně se podílel na vysokém vítězství Lille.

Sledovali jsme ONLINE »


Přitom po první půli nikdo o vítězství Slavie nepochyboval. Slavia vedla, byla na koni. Francouzský tým naopak nestačil na vysoké tempo a dělal chyby v rozehrávce.

Čtěte více:
Suchý krotil fanoušky, slíbil porážku Sparty »

Zdeněk Šenkeřík již v samotném úvodu vystihl nepovedenou přihrávku Emersona a neohroženě naběhl s míčem do šestnáctky. Tam jej nedovoleným zákrokem zboural brankář Butelle a sudí neváhal odpískat pokutový kop.

Zdeněk Šenkeřík padá přes gólmana Lille Ludovica Butelleho
Zdeněk Šenkeřík padá přes gólmana Lille Ludovica Butelleho

Prořídlé tribuny, do kterých se naskládalo jen 9158 diváků, začaly jásat. Míč si totiž položil na značku Tijani Belaid a záhy ho poslal do sítě. Ten se málokdy mýlí.

Už v šesté minutě tak na ukazateli svítil velmi příznivý stav – 1:0. Bylo to slibné. Hodně slibné.

Navíc „sešívaní“ pokračovali v agresivním presinku a několikrát mohli skóre navýšit. Zejména záložník Belaid měl na kopačce dvě gólové příležitosti. Obě vyslal ze slušné vzdálenosti, ale pokaždé jej vychytal brankář Lille.

VIDEO: Sestřihy zápasů Evropské Ligy (Slavia-Lille od 2:52)

Bylo neuvěřitelné, jaký kolaps po přestávce nastal. Po špatném odkopu Suchého a následném vlastním gólu přišel útlum.

Slávisty inkasovaná branka psychicky rozhodila. Sebedůvěra z první půle byla ta tam. Jednoduchá hra, kterou se prezentovali, přestala existovat. Spoustu toho zkazili a směrem dopředu už vymyslet nic nedokázali.

Díky tomu se Lille začalo více prosazovat. Když napoprvé Frau orazítkoval tyč, slávisté nevzali varování vážně. A pak Frau udeřil znovu – a tentokráte úspěšně.

Jakmile byl stav 1:2, slávisté přestali hrát. A poté následoval třetí, čtvrtý a pátý gól hostů!

Matej Krajčík nevěří, jak se Slavia mohla tak položitFoto Michal Beránek (Sport)

„My chceme Slavii!“ skandovali naštvaně slávističtí příznivci. Jenže ta nebyla nikde. A tak fanouškům nezbylo nic jiného, než za odvedený výkon fotbalistům ironicky „poděkovat“.

Ano, slávisty vypráskalo Lille, které je ve francouzské nejvyšší soutěži na 17. příčce...

Slavia Praha - OSC Lille 1:5 (1:0)

Branky:
6. Belaid z pen. - 85. a 90. Gervinho, 47. vlastní Suchý, 71. Frau, 88. Souquet. Rozhodčí: Schörgenhofer - Hoxha, Strudl (všichni Rak.). ŽK: Volešák - Butelle, Dumont. Diváci: 9158.

Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Vomáčka, Hubáček - Belaid (76. Vasiljevič), Ragued (62. Grajciar), Volešák, Janda - Šenkeřík (62. Vlček), Hloušek.
Lille: Butelle - Vandam, Beria, Rami, Emerson - Hazard, Dumont, Cabaye (83. Mavuba), Souquet, Aubameyang (61. Gervinho)- Vittek (67. Frau).

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud