6. srpna 2009 • 21:50

Skvělé! Po Liberci postupuje i Olomouc

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Výborné představení českých klubů v dnešním třetím předkole Evropské ligy potvrdili i na Hané. Olomouc na svém hřišti porazila Aberdeen 3:0 a s přehledem postoupila do dalšího kola.



Olomouc si ze Skotska vezla luxusní náskok. Před týdnem Aberdeen překvapivě rozdrtila 5:1 a rozhněvala skotské fanoušky. Spíš by dnes začaly padat z oblohy na Hané trakaře, než aby mohl skotský tým pomýšlet na postup.

Utkání jsme sledovali ONLINE »
Liberec přejel Vadúz a postupuje dál »
V Olomouci zaútočili na fanouška Aberdeenu »


Přesto se Aberdeen před zápasem nevzdával. "Přijeli jsme ukázat, že fotbal hrát umíme," prohlašoval trenér skotského celku Mark McGhee. Realita v zápase se od přání kouče opět lišila...

Už v páté minutě se po hrubce skotské obrany trefil Janotka a úvodním gólem udal tón utkání. Chvíli poté proměnil penaltu Kaščák. Na konci první poloviny přidal třetí branku Michal Hubník a zápas se proměnil v exhibici domácích.

Skotský trenér Mark McGhee nebyl nadšený
Skotský trenér Mark McGhee nebyl nadšený


Ve zbytku utkání branka nepadla, přesto sedm tisíc fanoušků nadšeně aplaudovalo bezchybnému výkonu domácích. Výsledné skóre 8:1 z obou zápasů hovoří jednoznačně...

Olomouc si díky jasnému vítězství 3:0 zajistila postup do dalšího kola Evropské ligy. Napodobila tak Liberec, který bez problémů přešel přes lichtejnštejnský Vadúz.

Do čtvrtého předkola Evropské ligy zasáhne pět českých celků. V osudí pátečního losování se vedle Liberce a Olomouce objeví i Sparta, Slavia a vítěz poháru ČMFS Teplice.

Sigma Olomouc - Aberdeen 3:0 (3:0)

Branky: 5. Janotka, 13. Kaščák z pen., 45.+1 Hubník. Rozhodčí: Weiner - Kadach, Grudzinski. ŽK: Langfield, Foster. Diváci: 7405. První zápas: 5:1, postupuje Olomouc.

Olomouc: Drobisz - Rossi, Dreksa, Škerle, Onofrej - Kaščák, Bajer - Janotka, Hořava (46. Ordoš), Hubník (67. Otepka) - Petr (58. Šultes). Trenér: Psotka.
Aberdeen: Langfield - Foster, Duff, Considine, Mulgrew - Mackie, Kerr, McDonald, Aluko - Maguire (85. Megginson), Miller. Trenér: McGhee.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud