7. srpna 2009 • 08:00

V Olomouci napadli skotské fandy!

Autor: riš
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nechutnou předehru mělo včerejší odvetné utkání 3. předkola Evropské ligy mezi Olomoucí a Aberdeenem. Skupina výrostků z Hané nejdříve v noci na včerejšek napadla skotské fandy v jednom místním nočním klubu.



Před utkáním pak zhruba deset mladých lidí fyzicky zaútočilo na mladíka a dívku z Aberdeenu.

První z obou incidentů se odehrál po středeční půlnoci v olomoucké restauraci Belmondo. Ta byla v tu chvíli plná aberdeenských příznivců. „Najednou přijelo auto, vyskočili z něj dva, možná tři mladí lidé a hodili do té hospody dýmovnici,“ popsal Sportu událost Gary Ralston.

Skotský novinář, který byl na místě v kritické chvíli shodou okolností přítomen. Fanoušci se snažili dostat se ze zamořeného prostoru co nejrychleji ven, tam ale dvojice útočníků číhala a šestatřicetiletého muže tvrdě napadla. Dostal pěstí do obličeje a musel být odvezen na ošetření do nemocnice.

„Nechápu, co se to stalo, protože až do té chvíle se k nám lidé v Olomouci chovali velmi mile. Byl to zřejmě ojedinělý atak, ale velmi nepříjemný,“ líčil novinář Ralston ještě před začátkem včerejšího duelu.

Ve stejné době, kdy popisoval noční událost, se takřka na stejném místě odehrála další hanebná záležitost. Dvojici skotských fanoušků, mladíka s partnerkou, napadla v blízkosti restaurace U Drápala skupina asi deseti, možná patnácti olomouckých výrostků.

„To byla skutečně nechutná věc. Ti mladí Skotové normálně procházeli městem a najednou se odkudsi vyrojila banda jakýchsi chuligánů, kteří je chtěli obrat o aberdeenskou šálu. Přitom se neštítili bít a kopat tu dívku, která z toho dlouho zůstala v šoku,“ převyprávěl Sportu přímý svědek Zdeněk Zukal.

Přivolaní policisté zadrželi dva podezřelé. Vedení olomouckého klubu se skotským fanouškům přítomným na stadionu za řádění místních mladých lidí omluvilo prostřednictvím hlasatele.

A to i přesto, že útočníci nebyli oděni v barvách olomouckého klubu. „Bude-li zjištěna totožnost těchto útočníků, budou mít doživotní zákaz vstupu na náš stadion!“ prohlásil Jiří Kubíček, ředitel Sigmy.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud