16. září 2009 • 19:22

Rowdies vtrhli na trávník, chtěli se rvát

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Místo fotbalistů se dnes v Opavě na trávníku proháněli zdivočelí rowdies a desítky těžkooděnců! Ke třetímu kolu fotbalového poháru totiž na místní stadion dorazil ostravský Baník a s ním na dva tisíce fanoušků.



Ti v 55. minutě zápasu za nepříznivého stavu překonali zátarasy ve svém sektoru a ocitli se téměř u trávníku, na což reagovali i příznivci domácího klubu a vtrhli na hřiště.

Rozhodčí utkání přerušil, na trávníku musela zasáhnout policie, která měla co dělat, aby oba znepřátelené tábory nepustila k sobě. Pak se jí podařilo chuligány zahnat zpět do jejich sektorů.

Čtyřem chuligánům z Opavy hrozí vězení >>>

Po třináctiminutovém přerušení, kdy obě mužstva na chvíli odešla do kabin, dal hlavní rozhodčí pokračovat ve hře.

Opavský kotel pak musela hlídat policie, pod tribunou ostravských příznivců strážilo pořádek zhruba třicet členů bezpečnostní služby. Na stadionu bylo zhruba 5 000 diváků, z toho zhruba téměř polovinu tvořili Baníkovci.

Takhle to vypadalo v Opavě po nájezdu ostravských chuligánů před pěti lety
Takhle to vypadalo v Opavě po nájezdu ostravských chuligánů před pěti lety

Potíže s fotbalovými příznivci měla policie už před utkáním. Fanoušci, kteří na zápas přijeli vlakem, odmítli v Opavě nastoupit do připravených autobusů.

Za doprovodu policie šli proto na stadion pěšky. Po potyčce byl na policejní služebnu předveden muž z Opavy. Na situaci v Opavě muselo dohlížet několik stovek policistů.

Ostravští fotbalisté nakonec odvrátili nemilé překvapení, dokázali vyrovnat a poté postoupili na pokutové kopy - o zápase čtěte více ZDE.

Fotbal na Facebooku

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud