27. května 2009 • 18:55

Teplice vyhrály pohár, postupují do Evropy

Autor: Marek Bílek, Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Fotbalisté Teplic podruhé vyhráli Pohár ČMFS. V dnešním finálovém utkání v Praze na Strahově porazili Severočeši brankou Bosňana Mahmutoviče ze 48. minuty druholigové Slovácko 1:0 a zopakovali svůj triumf z roku 2003.



Závěrečný hvizd sudího Kovaříka, špílmachr Vachoušek padá na kolena, ruce jeho i všech spoluhráčů letí vzhůru. Na hřiště vbíhá kompletní teplická lavička, ve středu hřiště se vzápětí vytvoří křepčící modrobílý kruh.

ONLINE reportáž »
Vachoušek: Nebudeme teď profíci»

Poražení hráči Slovácka jen trpce přihlížejí. Severočeši se právě před chvílí stali vítězi národního poháru. Po šesti letech…

Po společné oslavě s fanoušky, kteří se prodrali na trávník, převzali trofej pro vítěze z rukou místopředsedy svazu Jaroslava Vacka a šéfa ligy Iva Lubase. Slavnostní ceremoniál narušila rvačka několika příznivců z obou táborů na hrací ploše, kterou ovšem policie bleskově ukončila.

„Jsem na svůj tým pyšný. Nebylo jednoduché odolat psychickým tlakům, jak se s tím poprali, bylo obdivuhodné. Vítězství bych rád věnoval mému tátovi, který má pětašedesáté narozeniny. Dostal ten nejhezčí dárek,“ řekl šťastný kouč Teplic Jiří Plíšek.

Chmelíček uniká teplickému Kleinovi
Chmelíček uniká teplickému Kleinovi


Klíčový moment zápasu se odehrál krátce po přestávce, kdy útočník Mahmutovič zblízka z úhlu prostřelil brankáře Filipka. „Poprvé v životě jsem něco vyhrál, jsme moc šťastný,“ radoval se bosenský snajpr. Další věty ze sebe nedostal, češtinou příliš nevládne.

Do řeči nebylo, z jiného důvodu, i poraženým. Slovácko se mohlo stát prvním druholigovým týmem, který by dobyl český pohár. Senzační tažení letošním ročníkem ovšem do konce nedotáhlo. Po prvoligových skalpech Brna, Kladna, Ostravy a mistrovské Slavie si věřilo i na Teplice.

Ty však byly nad jeho síly. Kromě úvodní vyrovnané půlhodinky, se hrálo většinou podle severočeských not.

„Myslím, že to bylo kvalitní finále, mělo náboj i šance. Bohužel jsme nepohlídali jednu situaci, ze které jsme inkasovali nešťastný gól. Teplice ale byly přece jen o krůček lepší, vyhrály zaslouženě,“ podotkl trenér Slovácka Josef Mazura.

„Myslím, že Slovácko ukázalo, že ve finále nebylo náhodou, bylo nepříjemným protivníkem,“ složil poklonu soupeři Plíšek, jehož svěřenci triumfem splnili předsezónní cíl.

Na podzim vstoupí do 4. předkola Evropské ligy, inovovanému Poháru UEFA. „Hráči si zaslouží tento úspěch oslavit. Asi se budeme na tréninky svolávat telefony,“ vtipkoval na závěr Plíšek.

Finále Poháru ČMFS:

1.FC Slovácko - FK Teplice 0:1 (0:0)

Branka: 48. Mahmutovič. Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Ubias. ŽK: Fujerik, Perůtka, Formánek, Kordula, Ondřejka, Kubáň, Čtvrtníček - Vachoušek, Vidlička, Mareš. Diváci: 4820.

Sestavy:
Slovácko: Filipko - Randa, Němčický (86. Sládek), Formánek, Kubáň - Fujerik (69. Ondřejka), Kordula (76. Holub), Perůtka, Čtvrtníček, Cleber - Chmelíček. Trenér: Mazura.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Ljevakovič (66. Vaščák), Matula, Vachoušek, Stožický - Mahmutovič (77. Verbíř), Mareš (85. Smejkal). Trenér: Plíšek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud