26. května 2009 • 18:30

Mazura: Chceme se zapsat do historie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté druholigového Slovácka věří, že ve středečním finále Poháru ČMFS rozšíří počet skalpů prvoligových soupeřů v tomto ročníku soutěže o pátý.



Na jejich štítě postupně skončily Kladno, Brno, Ostrava a v semifinále i mistrovská Slavia. Poslední překážku v nečekaném tažení představují Teplice a její překonání by pro dvanáctý tým druholigové tabulky senzačně znamenalo start v Evropské lize.

"Uděláme všechno pro to, abychom se do historie zapsali jako první vítěz soutěže, který nehraje první ligu," slíbil kouč Slovácka Josef Mazura na podvečerní tiskové konferenci na pražském Strahově, kde se ve středu o rozhodne o držiteli trofeje.

Od rozdělení federace vládnou pohárovým bojům prvoligové celky. Naposledy dokázal klub z nižší soutěže uspět v Československém poháru v roce 1976, kdy vyhrála tehdy druholigová Sparta.Mazurovi dodávají před utkání s dalším favoritem optimismus právě výsledky z předchozích pohárových kol.

Kdo bude slavit? Teplice vs. Slovácko >>>


"To, že jsme se dostali až do finále, naznačuje, že nějakou kvalitu máme," řekl. Papírovými předpoklady, které favorizují soupeře, se příliš nezabývá. "Rozhodovat se bude na hřišti. Zkušenosti s ligovými týmy máme a míč je kulatý, může se stát všechno," uvedl Mazura, který atmosféru pohárového finále zažil i před rokem ještě coby trenér Trnavy.Tehdy jeho tým prohrál gólem v nastavení s Artmedií Petržalka.

O přednostech svého současného celku příliš mluvit nechtěl, za velkou zbraň ale označil bojovnost. "Každý je připravený odevzdat vše," řekl a naznačil, že vsadí na zabezpečenou obranu.

"Když nedostanete gól, tak přinejhorším neprohrajete," dodal Mazura s tím, že v hlavě už má i jména případných aktérů penaltového rozstřelu. "Na penalty jsme přešli přes Kladno a Brno, takže to mám jednodušší," připomněl.

Ačkoliv papírový outsider zřejmě vsadí na přísnou defenzivu, očekává Mazura kvalitní a dramatický zápas. "Fotbalově Teplice zřejmě nepřehrajeme, budeme vyčkávat na jejich chybu.

Soupeř nás ale určitě nepodcení a uvědomuje si, že má poslední šanci postoupit do pohárové Evropy," doplnil Mazura a varoval před schopností Středočechů rozhodnout zápasy v posledních minutách. "V devadesáté minutě dali góly například Brnu a Zlínu," řekl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud