22. dubna 2009 • 18:58

Ostrava v Poháru ČMFS končí!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta jim dodala sílu. Moták: Každý má svou roli, ještě mi to nedochází
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE - Fotbalisté Ostravy po sérii ligových nezdarů skončili i v Poháru ČMFS. Baník dnes v odvetě čtvrtfinále na Bazalech jen remizoval 1:1 s druholigovým Slováckem, které tak po domácím vítězství 1:0 postupuje dále.



Domácím z krize nepomohla ani výměna trenérů. Tým provizorního kouče Vernera Ličky, který v úterý nahradil Karla Večeřu, sice vedl 1:0, ale vlastní gól Reného Bolfa z 66. minuty posunul do semifinále dvanáctý celek druhé ligy.

Minimálně na začátku zápasu Baník pod novým trenérským vedením pookřál. Lička udělal ve srovnání s posledním ligovým utkáním na Bohemians v sestavě pět změn včetně vynucené náhrady za distancovaného Marka a Ostravě to alespoň v úvodu šlo k duhu.

Sledovali jsme online >>>

Presinkem si získala převahu a nezbytné gólové minimum jí už ve čtvrté minutě mohli po skrumáži v pokutovém území zajistit Lička s Rajtoralem, ale hradba těl před Filipkem jejich projektily nepropustila.

Buček se při úvodním tlaku spoluhráčů v ostravské brance spíše nudil, přesto mohl domácím ve 20. minutě zle zavařit. Cleberův centr mu nečekaně vypadl z náruče před volného Chmelíčka, který byl ale asi tak překvapen, že na volně pohozený balon nestihl zareagovat.

Mičola slaví první branku.
Mičola slaví první branku.

Ličkův asistent Pánik se mezitím vydal s blokem sledovat dění na hřišti z nadhledu tribuny a v 25. minutě si hned mohl poznačit gólovou akci. Rajtoralův centr z pravé strany jeden z hostujících zadáků trestuhodně podskočil a profitoval z toho Mičola, který míč z malého čtverce napálil pod břevno.

Z dozvuků ostravské převahy vzešla ještě Zeherova nebezpečná hlavička, která však těsně minula břevno, a Baník se pozvolna ponořil do své křečovité ligové reality. Slovácko potlačilo územní převahu protivníka a brzy po změně stran zaskočilo favorita i gólem. Ondřejkův volej od pravého kraje pokutového území v tlačenici s Čtvrtníčkem usměrnil jako poslední do vlastní sítě Bolf.

Slovácku stačil k postupu průměrný výkon, Baník se v závěru utopil ve vlastní nemohoucnosti. Po vyrovnávacím gólu sevřela domácí křeč. I když vpředu operovali chvilkami až čtyři útočníci, hosté nemuseli řešit žádnou krizovou situaci a slaví nečekaný postup do semifinále.

Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 1:1 (1:0)

Branky: 25. Mičola - 66. vlastní Bolf. Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Koval. ŽK: M. Lička, Markovič, Zeher, Metelka - Kordula, Kubáň, Cleber, Němčický.
Diváci: 4203. První zápas: 0:1, postupuje Slovácko.

Sestavy:

Ostrava: Buček - Zawada (76. Markovič), Neuwirth, Bolf, Tchuř (73. Vácha) - Rajtoral, Metelka, Otepka (64. Lukeš), Mičola - Zeher, M. Lička. Trenér: V. Lička.
Slovácko: Filipko - Randa, Němčický, Formánek, Kubáň - Čtvrtníček (88. Görner), Kordula, Perůtka, Cleber - Ondřejka (90. Holub), Chmelíček (27. Sládek). Trenér: Mazura.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud