10. června 2009 • 08:05

Čáslav prodá ligu Slovácku...

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klub Zenit Čáslav se dohodl na prodeji práv na první ligu se Slováckem. Klub z Uherského Hradiště zaplatí údajně osm milionů korun, transakci však musí ještě posvětit výkonný výbor fotbalového svazu.



Ten tak může učinit už na svém dnešním zasedání. Informace uvedl deník Mf Dnes.

Čáslav dala přednost nabídce desátého klubu druhé ligy před Jihlavou a Hradcem Králové. "Dostali jsme od Slovácka solidní a korektní nabídku. Oba kluby se dohodly, že částku nebudou zveřejňovat. Každopádně částka dvacet milionů, o které spekulovala média, je scestná," řekl Mf Dnes manažer Čáslavi Martin Svoboda.

Žádost o převod práv na první ligu může už dnes schválit výkonný výbor ČMFS. Slovácko musí splňovat všechny podmínky k udělení licence, což by vzhledem k tomu, že klub hrál v nejvyšší soutěži sedm sezon až do roku 2007, neměl být vážnější problém.

"Zprávy o dohodě Slovácka s Čáslaví zatím nemám. Každopádně stadion v Hradišti splňuje všechny podmínky, protože má i vyhřívaný trávník. Ještě bude třeba posoudit finanční zajištění klubu, jestli je připraven navýšit rozpočet na první ligu," řekl licenční manažer svazu Stanislav Rýznar.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud