Robert Neumann
23. června 2010 • 08:41

Morávek jde ze Schalke hostovat do Hannoveru

Autor: Robert Neumann, Ondřej Škvor
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jan Morávek stráví minimálně příští sezonu v Hannoveru, kam míří na hostování ze Schalke 04. Dvacetiletý středopolař, jenž se v Gelsenkirchenu neprosadil do základní sestavy, však preferoval angažmá v PSV Eindhoven, který o něj také stál. Ovšem kouč Magath jej chce mít co nejblíž na očích.



Souboj o Jana Morávka mezi Hannoverem a Eindhovenem vyhrál bývalý klub Jiřího Štajnera. Přestože si záložník Schalke spíš přál druhou variantu. Transfer se však odehrál ve stylu „o nás bez nás“.

V Schalke bude Morávek nosit dres s číslem 42Foto Barbora Reichová SPORT
„Bylo to beze mě, nic s tím neudělám, jsem v Schalke pod smlouvou. Mohl jsem říct svůj názor, ale trenér Magath má svoji hlavu. Prý mu budu v bundeslize víc na očích. Jsem však moc rád, že můžu hrát jinde a ukázat, že na to mám,“ řekl Sportu Morávek, který zatím netuší, jak dlouho v Hannoveru pobude. „Počítám však, že minimálně rok,“ pokrčil rameny.

Jisté je, že o víkendu sbalí kufry, vyrazí směr Hannover a v pondělí se bude hlásit kouči Slomkovi na úvodním tréninku před začátkem letní přípravy.

Že Schalke opustí, to bylo vysoce pravděpodobné. Jenže Morávek pomýšlel na Eindhoven, což otevřeně vyhlašoval do médií. A prý to sdělil i trenérovi Hannoveru. „Ptal se mě na to. Nechtěl jsem mu lhát, řekl jsem mu, že si myslím, že pro mladé hráče je lepší holandská liga,“ prozradil Morávek. Reakce Slomky? „Prý mě chápe, ale myslí si, že i v Hannoveru mi bude dobře.“

Rozhovor s koučem jej defi -nitivně zbavil jistého zklamání z neuskutečněného přechodu do PSV. Slomka mu slíbil, že s ním v Hannoveru počítá na jeho oblíbenou pozici středního záložníka. V Schalke občas zaskakoval na pravém kraji obrany...

„Přiznávám, že jsem byl zpočátku malinko zklamaný, že Eindhoven nevyšel. Jenže když jsem si všechno sesumíroval, vidím to jinak. Budu mít šanci hrát pravidelně bundesligu. A pod trenérem, který mě chce. Budu bydlet v krásném městě. Těším se,“ shrnul Morávek. „Navíc Hannover je blíž než Gelsenkirchem i Eindhoven,“ našel další pozitivum bývalý hrdina Bohemians 1905.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud