Richard Šíma
27. ledna 2010 • 08:29

Jankulovski se vrátí do Baníku Ostrava!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Baníku se mohou těšit na veliký návrat! Klubový majitel Tomáš Petera se totiž v pondělí v Miláně sešel s Markem Jankulovským. A výsledek zhruba tříhodinové schůzky? Petera je přesvědčen, že se současný obránce AC do Ostravy brzy vrátí. A není zcela vyloučeno, že se tak stane už letos v létě!



„Mám z té schůzky skutečně výborný pocit. Mluvím jen za sebe, ale v tuto chvíli to cítím tak, že Marek Jankulovski bude hrát za Baník Ostrava. A uvidíme, kdy to nastane,“ prohlásil Petera, jenž se včera z Itálie vrátil.

Jankulovskému končí v AC Milán smlouva v létě roku 2011. Před několika dny právě v rozhovoru pro deník Sport prohlásil, že by ji chtěl dodržet a v týmu „rosoneri“ ještě rok a půl zůstat. A připustil, že pak je ochoten zabývat se i myšlenkou na návrat do Baníku, jehož je odchovancem. „Pokud něco přichází v úvahu, tak jedině Baník. V něm jsem začínal, takže by nebylo špatné ukončit v něm kariéru,“ řekl bývalý reprezentant doslova.

Od pondělního odpoledne má tato Jankulovského myšlenka zcela jasné obrysy. Petera navíc připouští, že dnes dvaatřicetiletý hráč může obléct ostravský dres už letos na podzim. „Bude hodně záležet na tom, zda bude AC Milán chtít, aby Marek v tomto klubu zůstal i v nadcházející sezoně,“ řekl ostravský klubový boss.

Jankulovski se totiž po operaci kotníku v současnosti na hřiště tak často nedostává. A to by mohlo vyústit v jeho letní odchod.

Petera: Marek Jankulovski je moc fajn člověk >>>

„Marek chce samozřejmě zůstat, ale probrali jsme i tu opačnou možnost. Tedy že by v létě v Miláně skončil. A já na základě této debaty mohu připustit, že varianta, že se Marek objeví v Ostravě už letos, tady zkrátka je. Byť ne až tak velká,“ pravil majitel Baníku.

Taková věc by se pochopitelně velmi líbila i ostravskému trenérovi Miroslavu Koubkovi. „Podívejte, Marek Jankulovski je hráč tak nezpochybnitelných kvalit, že na to mohu říct jediné. Pokud skutečně existuje možnost, že se do Baníku vrátí, a já vnímám velmi silně, že ta myšlenka tady je, pak čím dřív, tím lépe pro náš klub.

O jeho výkonnosti nemám naprosto žádné pochyby. Právě naopak. Pro mě osobně by bylo velkým zážitkem, kdybych se s ním mohl v jednom týmu potkat,“ řekl Koubek.

„Návrat Marka Jankulovského do Baníku považuji pro tento klub za stejně významnou událost jako výstavbu nového stadionu,“ prohlásil Petera. S levým obráncem milánského AC se totiž dohodl nejen na tom, že se do Baníku nejspíše vrátí, ale nabídl mu také možnost působit zde i po skončení hráčské kariéry.

„Chtěl bych, aby Marek v našem klubu pracoval určitě i nadále. V jaké pozici, to prozrazovat nebudu, to je věcí našeho jednání,“ pravil Petera, jenž by chtěl v budoucnu získat pro služby Baníku i další jeho slavné odchovance, kteří ještě s aktivní dráhou neskončili.

„Mít v klubu člověka, který toho ve světovém fotbale tolik zažil, vyhrál Ligu mistrů a má neuvěřitelné a pro nás jinak nedosažitelné kontakty, k tomu několikaleté zkušenosti z působení ve špičkovém světovém klubu, to je věc, která se nedá ničím jiným nahradit. Já o to stojím,“ řekl Petera.

„Tím spíše, že jsem pochopil, že Marek cítí k ostravskému klubu silnou vazbu. Mluvit za něj nebudu, to by bylo nefér. Ale za sebe mohu říct, že jsem přesvědčen, že se touto nabídkou bude zabývat,“ dodal šéf ostravského klubu.

Marek Jankulovski

Narozen: 9. května 1977 v Ostravě

Výška/váha:
184 cm/74 kg

Stav:
ženatý, manželka Jana, dcery Karolína a Kristýna

Pozice:
levý obránce nebo záložník

Reprezentační bilance:
78 zápasů/11 gólů

Debut v reprezentaci:
Česko-Mexiko 2:1 (8. 2. 2000 turnaj v Hongkongu)

Poslední zápas za reprezentaci
: Česko-Severní Irsko 0:0 (14. 10. 2009, kvalifikace MS)

Největší úspěchy: vítěz Ligy mistrů (2007), semifinalista EURO 2004, vítěz MS klubů (2007), vítěz Superpoháru 2007, nejlepší fotbalista Česka 2007, vicemistr Evropy do 21 let (2000), účastník MS 2006, účastník EURO 2000 a 2008, účastník OH 2000

LIGOVÁ KARIÉRA
2005-?  AC Milán
2002-2005 Udinese Calcio
2000-2002 SSC Neapol
1994-2000 Baník Ostrava

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud