Karel Häring
18. ledna 2010 • 04:00

Jankulovski: Odchod z AC? Jedině do Baníku

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z AC Milán do Baníku Ostrava. A to až v červenci roku 2011. To je jediná cesta, která zajímá Marka Jankulovského. Obránce AC Milán tak v rozhovoru pro Sport vyvrátil spekulace, že by mohl přestoupit do bundesligového Wolfsburgu v rámci transferu Edina Džeka opačným směrem.



„Nějaké stěhování je z mé strany nereálné. Nesmysl,“ prohlásil dvaatřicetiletý levý obránce slavného italského klubu v interview, které poskytl ještě před utkáním se Sienou deníku Sportu.

Ronaldinho se probouzí, Sieně nasázel hattrick »

Před několika dny se objevily informace, že vás Wolfsburg chtěl získat jako součást transferu Edina Džeka do AC Milán. Co je na tom pravdy?
„Tak s tímto tématem budeme rychlé hotoví. (směje se) Tyhle zprávy, které byly někde v novinách, šly absolutně mimo mě. Já můžu potvrdit, že je to nesmysl. Z mé strany absolutně nepřichází v úvahu nějaký přesun. Nezajímal jsem se o to. Z Česka mi přišly na telefon nějaké zprávy, že se někde něco napsalo. Leden je přestupní termín, takže se prostě spekuluje.Ve fotbale se pohybuju hodně dlouho, beru to s rezervou. Všichni vědí, jaká je moje situace: mám smlouvu ještě na příští sezonu. Jsem tady spokojený, nejen já, ale i celá rodina. Nějaké přesuny, ještě k tomu do bundesligy... Když to vezmu na procenta, tak to není ani nula, ale ještě pod nulou.“ (směje se)

Marek Jankulovski s Ronaldinhem
Marek Jankulovski s Ronaldinhem

Z vedení AC Milán s vámi o této variantě nikdo nemluvil?
„Ne, v AC je natolik seriózní vedení, že kdyby nějaké takové informace byly, věděl bych to jako první, než abych se to dozvídal z novin.“

Nicméně o vaší pozici v klubu se čas od času spekuluje již několik měsíců. Nechává vás to klidným?
„Po deseti letech v italském fotbale mě to nemůže vůbec vykolejit. Všichni víme, že do novin se něco psát musí a je přestupový termín.“

Po sezoně 2010/2011 se chcete vrátit domů. Už jste v minulosti naznačil, že byste si mohl zkusit i Gambrinus ligu v dresu Baníku. Platí to stále?
„Záleží na okolnostech, hlavně na zdravotním stavu. Ale myšlenka, že se v roce 2011 vrátím, tam je. A pokud budu zdravý, rád bych si ještě zahrál. Možnost, kterou zmiňujete, už v se novinách objevila. Pokud něco přichází v úvahu, tak jedině Baník. V něm jsem začínal, takže by nebylo špatné ukončit v něm kariéru. Uvidíme, jak se budu cítit za rok a půl.“

S generálním manažerem Vernerem Ličkou jste váš případný návrat už probíral?
„Sem tam si zavoláme. Zůstali jsme přátelé, trénoval mě ještě když jsem byl v Baníku. Nové vedení Baníku osobně neznám. S Vernerem Ličkou si občas zavoláme, probereme, jak se máme. I on ví, jaká je moje situace. Ale na to je ještě čas, možná někdy v budoucnu si sedneme s vedením Baníku.“

deník Sport V pondělním deníku Sport najdete:
» celý rozhovor s Markem Jankulovským

O čem mluví:
» Věří, že se ho klub nebude chtít zbavit před vypršením kontraktu?
» Jak přivítali v AC Milán Davida Beckhama?
Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud