Jiří Fejgl
30. prosince 2009 • 08:44

Zkrachovalci roku: Ze střelce Bednáře je dealer

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za hloupost se platí. Roman Bednář, český fotbalista ve službách anglického West Bromwich Albion, to dobře ví. A bude tuhle pravdu poznávat ještě léta. Útočník byl totiž letos na jaře přistižen, jak nakupuje drogy.



Po trestu se pomalu dostává zpět, jenže jde to ztuha.

„Co provedl, je stupidita. Ať se na mě nezlobí,“ odsoudil hráče příkře František Straka, který byl v době Bednářova megaprůšvihu reprezentačním trenérem.

Seriál hrdinové i zkrachovalci roku 2009:
1. hrdina: Orientační běžec zachránil život, ale přišel o zlato »
1. zkrachovalec: Trenér Rada, paranoia na lavičce »
2. hrdina: Ve jménu otce. Vyhraje Kreuziger Tour? »

2. zkrachovalec: Z naší Katky je paní dluhu »
3. hrdina Štěpánek: Hezké Vánoce, pane Černý »

„Jsem absolutně šokován, že může být tak hloupý a nechat se zatáhnout do takových věcí. Pokazil si život. Je to vážné,“ zlobil se Bednářův agent Eliot Bantil.

Kanonýr podupal svoji pověst v květnu. West Bromwich tehdy bojoval o udržení v Premier League a reportéři listu News of the World českého hráče, jak si kupuje pět gramů kokainu a marihuanu.

Za drogy zaplatil 420 liber, tedy necelých 13 tisíc korun. O tři dny později navíc zachytili ve stejné situaci jeho snoubenku Deniz Askinovou.



„Jsem v prd…,“ hlesl Bednář, když se ukázalo, že dealeři, kterým věřil, sedí v autě s žurnalisty. Ti jeho počínání nafotili a zveřejnili. Zarážející byla také suverenita, s jakou fotbalista vystupoval.

Vše se dělo za bílého dne, přímo před jeho domem. Přesně ve stylu: Já hraju Premier League, mně se přece nemůže nic stát!

„Sami jsme překvapeni tím, že se nesnaží o jakoukoli diskrétnost,“ zaskočilo i samotné obchodníky se zapovězeným zbožím. Ti také prohlásili, že s Bednářem nekšeftují poprvé, což nakonec dokumentoval i způsob, jak bezstarostně se s nimi vybavoval…

Jak se poté útočník hájil?

„Není to pro mě, ale pro kamaráda. Za poslední rok mi dělali tři testy, já jsem čistej,“ prohlásil. „Vím, co si každý musí myslet, ale Roman to vážně neměl pro sebe,“ přidala se na snoubencovu stranu slečna Askinová. „Velice toho lituju, všem se omlouvám,“ kál se Bednář.

Kauza pro něj nakonec dopadla poměrně dobře. Původně se mluvilo o dlouhém distancu – nakonec z toho byly jen tři měsíce bez fotbalu. Hrozilo mu také okamžité vypovězení smlouvy ze strany klubu, který mezitím spadl z elitní anglické soutěže.

Skončilo to však jen pokutou v řádech milionů korun. Což hráče vydělávajícího okolo 500 tisíc korun týdně rozhodně nezabije.

Kapky dostává i po návratu na trávník. „Často na mě řvou dealere,“ popsal. „Jsem snadný terč, ale s tím jsem počítal. Musím dokázat, že nejsem špatný člověk, že to byla jen hloupá chyba.“

Zítra čtěte – 4. hrdina: Hokejista Červenka

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud