Ondřej Škvor
18. srpna 2009 • 07:00

Nedvěd: O návratu intenzivně jednám

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kudy povedou další kroky Pavla Nedvěda? „Rozhodnu se tento týden,“ vzkazuje jeden z nejlepších českých fotbalistů všech dob. A podle svého verdiktu pak zváží, zda zkraje září pomůže české reprezentaci v klíčovém utkání na Slovensku.



Zanedlouho sedmatřicetiletý Nedvěd dal v květnu vale Juventusu a oznámil, že klubová Evropa ho už fotbal hrát neuvidí. Ale jiné varianty nepohřbil.

Pro připomenutí: jaké možnosti to jsou? Tou nejvíce pravděpodobnou je pokračování hráčské kariéry, patrně ve Spojených státech. Kdyby Nedvěd o další sezoně vůbec nepřemýšlel, nenapínal by své okolí tak dlouho. Z toho se dá vyčíst, že mu fotbal schází a zahodit kopačky ještě nechce.

Mluví se také o roli asistenta trenéra v Juventusu. „Ale na to se zatím moc necítím,“ prohlásil koncem července.

...zamyšlený... ...zamyšlený...Foto Pavel Mazáč SPORT


Příští dny ukážou, která z variant zvítězí. „Konkrétní nabídky mám, tenhle týden je zvážím a měl bych se rozhodnout.

Intenzivně jednám,“ vzkázal Nedvěd deníku Sport prostřednictvím svého advokáta Bronislava Šeráka.

V té době rovněž sdělil, že nevylučuje návrat do reprezentačního dresu.

„S Ivanem Haškem jsem se sešel a slíbil mu, že o tom budu přemýšlet. Kdybych kdekoli pokračoval, vrátíme se k tomu a všechno znovu zvážíme,“ uvedl a na otázku, zda se objeví v duelu proti Slovensku, prohlásil: „Byl by to šok pro všechny. I pro mě samotného.“

Včerejší vydání deníku Aha! tvrdí, že Nedvěd si už s trenérem národního týmu Ivanem Haškem plácl. „Už jsou téměř domluveni, že Pavel bude na Slovensku hrát,“ citoval list zdroj z fotbalistova blízkého okolí.

Poslední zápas za Juve. Poslední zápas za Juve.Foto Pavel Mazáč - SPORT

Nedvědova reakce pro Sport? „O reprezentaci zatím vůbec nemůže být ani řeč. Nemůžu ji přece řešit, když nevím, jestli a v jakém klubu budu hrát,“ vysvětlil.

Ovšem vzhledem k tomu, že ani nyní možnost svého návratu neposlal k ledu, může Bratislava zažít pátého září jeden z největších českých sportovních comebacků všech dob...

 

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud