29. května 2009 • 16:04

Juventus trne v napětí. Skončí Nedvěd?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Dnes odjezd na poslední předzápasové soustředění a v neděli zřejmě také definitivní tečka za mimořádnou kariérou. "O konci kariéry jsem se rozhodl již o Vánocích," prohlásil Nedvěd v únoru. Určitá naděje ale stále existuje...



Pavel Nedvěd, jedna z nejslavnějších postav české fotbalové historie a výrazná osobnost poslední dekády na mezinárodní scéně v neděli v černobílých barvách turínského Juventusu zřejmě nastoupí proti bývalému klubu Laziu Řím ke svému poslednímu velkému zápasu, jak už během jara několikrát avizoval.

"Už toho mám dost. Věk je pokročilejší... Je to všechno dohromady, hlavně ta hlava už to nebere. Fyzicky to ještě celkem jde, ale ten moment je správný nyní. Rozhodl jsem se už o Vánocích," uvedl v únoru Nedvěd, když oznamoval, že jej čekají poslední měsíce kariéry.

Nedvědovo sbohem vrcholovému fotbalu vypadá jako hotová věc. Přesto je fotbalová veřejnost v mírném napětí, co přinese dnešní odpolední schůzka hráče s vedením Juventusu.

Bývalý český kapitán patřil k nejlepším.Foto Pavel Mazáč - SPORT

A znovu se začínají množit spekulace, zda rodák ze Skalné u Chebu nemůže své rozhodnutí přehodnotit. "Ani Pavel ale netuší, o čem na setkání bude řeč," řekl Nedvědův právní zástupce Bronislav Šerák.

Italský deník La Gazzetta dello Sport už přispěchal se spekulací, že šéfové Juventusu jsou Nedvědovi připraveni nabídnout nový roční kontrakt, během kterého by si měl přijít asi na jeden milion eur, což odpovídá asi polovině současné Nedvědovy smlouvy.

Samozřejmostí mají být další bonusy a prémie podle dosažených výsledků.Nejlepšímu hráči Evropy z roku 2003 konec rozmlouval i bývalý kouč Juventusu Claudio Ranieri, který ale nedávno na lavičce skončil.

A také Nedvědův agent pro Itálii Mino Raiola veřejně prohlašoval, že udělá všechno pro to, aby Nedvěda v Juventusu udržel. "Vždyť by ještě mohl hrát dalších pět let," poukazoval Raiola na Nedvědův vyhlášený fyzický fond.

Hovoří se ale také o tom, že by Nedvěd dnes mohl naopak dostat nabídku na působení na blíže neurčené pozici ve vedení klubu. Verzi o tom, že Nedvěd v Juventusu opravdu končí, nahrává i skutečnost, že Juventus v týdnu z Brém koupil brazilského záložníka Diega.

Ten má v sestavě "Staré dámy" nahradit právě Nedvěda, který už před třemi lety ukončil i reprezentační kariéru.Existuje ale i třetí varianta: Nedvěd odejde z Juventusu, ale kariéru si ještě prodlouží v některé z exotických lokalit - třeba na Arabském poloostrově či v zámořské Major League Soccer, kde by jej prý chtěli v Los Angeles Galaxy, jehož hráčem je stále také Angličan David
Beckham.

Nedvěd je skutečným vůdcem Staré dámy.Foto Barbora Reichová

Ale trenér Juventusu Ciro Ferarra upozornil na to, že mu Nedvěd své definitivní rozhodnutí ještě neoznámil. "Abych byl upřímný, tak nevím, jestli Pavel skončí," citovala Ferarru italská média. "Ale pokud to udělá, tak bude smutné sledovat, jak odchází.

Je to stejný případ jako Paolo Maldini - naprostý profesionál na hřišti i mimo něj," připomněl trenér Juventusu slavného obránce, který po této sezoně ve čtyřiceti letech opustí AC Milán.Kdyby tak učinil i Nedvěd, ztratila by italská liga v letní pauze hned dvě výrazné osobnosti.

Nedvěd o možném konci kariéry mluví už několik let, ale nyní podle informací agentury ČTK všechno směřuje k definitivnímu loučení.

Nedělní duel s Laziem by tak mohly prostoupit velké emoce: právě v jeho dresu Nedvěd před necelými třinácti lety kariéru v italské lize začínal a dodnes ke klubu z italské metropole, odkud v létě roku 2001 zamířil do Juventusu, má vřelý vztah.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud