18. května 2009 • 09:48

Bednář a kokain? Hnus, říká Vízek

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skandál Romana Bednáře, který byl přistižen, jak kupuje kokain a marihuanu, bude mít dohru. Zcela jistě českého útočníka postihne trest v klubu. A nemůže ani počítat s nominací do národního týmu. „Svinstvo a hnus,“ říká Ladislav Vízek.



Mnoho britských i českých deníků přirovnává Bednářův úlet k bývalému útočníkovi Chelsea Adrianu Mutuovi, kterému užívání kokainu bylo prokázáno před pěti lety.

Klub českého gólmana Petra Čecha okamžitě s Mutuem ukončil smlouvu a FIFA o pár let později rozhodla, že rumunský útočník musí zaplatit Chelsea pokutu 420 milionů korun!

VízekFoto ČTK

„Nevím, jak potrestají Bednáře. Ale v Anglii padají vysoké tresty. Bude mít velké problémy, protože tohle, co se stalo, se přece nemůže líbit nikomu,“ kroutí hlavou internacionál Ladislav Vízek.

Mutu v anglické Premier League nadobro skončil. Teď hraje v italské Fiorentině. Stejný osud může potkat i Bednáře. Na ostrovech již nemusí zavadit o žádného zájemce.

„Je to prostě svinstvo. Do fotbalu ani do normálního života tenhle hnus nepatří. Jak bych to stručně definoval? Symbol neštěstí,“ pokračuje Vízek.

Bednářův nynější zaměstnavatel West Bromwich zahájil vlastní vyšetřování. Pokud i klub prokáže útočníkovo provinění, vyřadí jej z kádru natrvalo.

Podle Vízka Bednáře neomlouvá ani to, že sám drogy neužíval. „Říká, že je čistý. No a? I když to kupoval kamarádům, tak zkrátka neměl. Celá ta věc je špatná. Navíc je vyfocený. Je to největší prohřešek proti všemu. Neměl tam být,“ dodal.

Roman BednářFoto internet

Bednáře nečeká „jen“ trest na klubové úrovni. Definitivně si zabouchl dveře i do reprezentace. „Trenér by ho určitě neměl na ten přátelský zápas s Maltou zvát. Prostě ne,“ odsekl Vízek.

František Straka s Bednářem přitom počítal. Byl rozhodnut jej nominovat. Pak ale přišel skandál a kouč národního týmu hráčův úlet označil za vrchol stupidity.

„To, co provedl, je absolutně nepřípustné. Naprostá nehoráznost. Byla to šokující informace. Tohle si nesmí dovolit žádný fotbalista hrající na profesionální úrovni, protože je příkladem pro mládež,“ zuřil Straka. „Chtěl jsem mu opravdu dát šanci proti Maltě, ale on si sám zabouchl dveře.“

Bednář nyní bude v Anglii čelit disciplinárnímu trestu. Trochu mu může pomoci fakt, že kokain neužíval. Ale už jen samotné kupování tvrdých i lehkých drog mu pořádně ohrozilo profesionální kariéru.

Jaký trest Bednáře postihne? Může jen doufat, že nenapodobí Mutua. Jinak by se v životě nedoplatil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud