17. května 2009 • 11:17

Fotbalista Bednář: Kupoval kokain a marihuanu!

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový reprezentant Roman Bednář byl suspendován svým klubem West Bromwich Albion, poté co se v nedělním bulvárním listu News of the World objevily informace o tom, že si český útočník o minulém víkendu obstaral kokain a marihuanu.



Od drogového dealera si údajně koupil zboží za 420 liber, týdeník informace podložil i fotografiemi.

Anglický klub Bednářovi pozastavil činnost do doby, než bude kauza vyřešena. Nový trenér národního týmu František Straka okamžitě přestal s šestadvacetiletým fotbalistou počítat pro potřeby reprezentace.

BEDNÁŘOVO OFICIÁLNÍ PROHLÁŠENÍ
"Velice lituji toho, co se dnes objevilo v médiích a následných potíží a negativní publicity, kterou to přineslo vedení, hráčům a dalším pracovníkům
WBA FC i všem fanouškům. Mým největším zklamáním je sestup týmu a upřímně doufám, že budu mít příležitost znovu podpořit klub v příští sezóně."

"Situaci nemůžeme komentovat, dokud nebudeme mít k dispozici všechna fakta a případ sami nevyřešíme," stojí v klubovém prohlášení. Kouč Tony Mowbray měl v plánu vyslechnout Bednáře po dnešním ligovém utkání proti Liverpoolu.

Straka ve své reakci na webu Českomoravského fotbalového svazu hráče ostře odsoudil. "Je naprosto nepřípustné, co se stalo. Profesionální fotbalista si něco takového nesmí dovolit, protože je mimo jiné také příkladem pro mládež. Chtěl jsem Romana Bednáře nominovat na zápas s Maltou, ale sám si tímto způsobem zabouchl dveře," uvedl Straka.

Roman Bednář Roman BednářFoto ČTK/AP


Vážný prohřešek nejen proti klubové disciplíně se udál podle týdeníku několik hodin po vítězném ligovém utkání proti Wiganu. Český útočník byl zachycen na snímcích v době, kdy si před svým domem kupoval drogy od muže sedícího v autě. Tři dny poté prý navíc od stejného dealera přebrala další zboží jeho přítelkyně.

"Nebylo to pro mě, ale pro kamaráda," citoval list podrážděnou reakci Bednáře, poté co jej novináři konfrontovali. "Měl jsem sakra tři testy na drogy za poslední rok a byl jsem čistý. Jsem čistý," uvedl Bednář.

Podle informací, které týdeníku dodal dealerův řidič, dostal Bednář za své peníze pět gramů kokainu, což vydá zhruba na 70 dávek. Navíc se v dalším rozhovoru zmínil i o tom, že by měl v budoucnu zájem o další zboží. Oba se prý divili, že Bednář své chování vůbec neskrýval, ačkoliv žije ve čtvrti s dalšími fotbalisty a lidé jej běžně poznávají.

Bednářův čin může mít nedozírné následky pro jeho fotbalovou kariéru. Vedle milionové pokuty mu hrozí dlouhodobý distanc a konec mise ve West Bromwichi, za který letos v Premier League odehrál 26 zápasů a vstřelil šest gólů. V poslední době ale nehrál kvůli svalovému zranění. V české reprezentaci zatím nastoupil třikrát.

"Ty důsledky mohou být extrémní, může ho to stát miliony. V Anglii to může jeho kariéru pohřbít. Jsem v šoku, že by mohl být tak hloupý, aby se do něčeho takového zapletl. Totálně si zničil život. Od profesionálního fotbalisty bych to nečekal. Je to vážné," citoval Bednářova manažera Eliota Bantila server guardian.co.uk.

V minulosti za pozitivní test na kokain přišli o angažmá v Chelsea Mark Bosnich a Adrian Mutu.

Ohlasy anglických fanoušků na Bednářův skandál

Claire Thompson:
Vykopněte ho z West Bromu!
Vykopněte ho z fotbalu!
Vykopněte ho z Anglie!

Skkipy:
Vyhoďte ho!!! Fotbalisté mají být vzory pro naše děti!!! Takové chování je naprosto nepřípustné!!!

Andy:
Skvěle Bednáři!
Ty už si nikdy za Albion nezahraješ...

Andrew:
Romane, byl jsi hrdinou fanoušků. Mohl jsi se stát velkou hvězdou, West Brom tě miloval. Ale teď je konec.

M O'Lee:
Co to je za idiota? Zničil si kariéru, zničil psychiku svého mužstva. West Brom totálně zesměšnil. Skvěle pane!


Co si o chování českého útočníka myslíte vy? napište nám do komentářů svůj názor..

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud