Barbora Žehanová
17. února 2010 • 05:18

Sáblíková: Podpis od Jágra? Jen za další zlato

Autor: Barbora Žehanová, Zdeněk Janda
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani olympijská vítězka v rychlobruslení to nemá snadné, když chce získat podpis hokejové hvězdy Jaromíra Jágra. Martina Sáblíková totiž dostala od vyhlášeného vtipálka podmínku: autogram bude jen za další zlato.



První den po vítězném závodě protrpěla olympijská šampionka s bolehlavem z únavy. „Nejlepší z toho dne bylo, že jsem šla pogratulovat Jardovi (Jágrovi) k narozeninám. To bylo úžasné,“ líčila nadšená rychlobruslařka.

Tedy, nejprve hokejový král vysekl poklonu jí. „A pak jsem přála já jemu.“

Ovšem s žádostí o autogram dalšího držitele olympijského zlata už to neměla Sáblíková tak snadné. „Říkal mi, že se mi nepodepíše, dokud nezískám druhou medaili. Že musím ještě nějakou udělat.“

Jaromír Jágr slaví své 38. narozeniny se zlatou olympioničkou Martinou Sáblíkovou.Foto foto pro Sport: ČOV

Což o to, v závodě na 5000 metrů by Sáblíková jako největší favoritka na stupních vítězů neměla chybět. „Jenže medaile musí být zlatá. Jiná se prý nepočítá,“ smála se.

Pětinásobná světová šampionka na Jágra tak tvrdá nebyla. „Dávali jsme mu hokejku, kterou jsme koupili v olympijské vesnici. Napsali jsme na ni Go for gold. Jděte pro zlato. Prostě přání, aby se jim to podařilo.“

„Menší oslava proběhla přímo na české misi v olympijské vesnici,“ přiznal Pavel Bárta, mluvčí hokejové reprezentace.

Novináři podle nových regulí nemají nově do těchto míst přístup, deník Sport ale fotografii získal od zástupců Českého olympijského výboru.

Jágr viděl Sáblíkové životní závod přímo v hale, v hledišti jí tleskal a držel palce. „Byl jsem na 95 procent přesvědčený, že Martina vyhraje. Ona nezávodí s ostatními, ale sama se sebou. Když zajede, tak má vyhráno,“ vyprávěl nejdůležitější útočník národního týmu.

Jeho mužstvo vstoupí do bojů ve čtvrtek brzy ráno českého času (v šest hodin) zápasem se Slováky. Při něm by měla přímo v hledišti na oplátku Jágrovi fandit i Sáblíková.

Martina Sáblíková líbá svoji zlatou medaili
Martina Sáblíková líbá svoji zlatou medaili

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud