4. ledna 2010 • 10:10

Hertha: Hubník představen. Teď hurá na Mallorku

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český reprezentant Roman Hubník si již zvyká na své nové působiště – Herthu Berlín. V neděli byl představen německé veřejnosti na tiskové konferenci, kde pózoval fotografům s modrobílým dresem a číslem šestnáct. Dnes se svými novými spoluhráči odlétá na soustředění na Mallorku.



Jak to bude s Hubníkem
Fotbalový reprezentant Roman Hubník bude v Hertě Berlín půlroku hostovat. Pokud trenéra Funkela během té doby zaujme, klub může uplatnit opci na trvalý přestup. V tom případě by podepsal tříletou smlouvu. Navíc se předpokládá, že se zástupci berlínského celku a FK Moskva předem dohodly na přestupní částce.

"Roman Hubník je velký hráč, který má kvalitu. Pomůže nám." - taková slova pronesl na adresu českého obránce trenér Herthy Funkel.Foto Barbora Reichová SPORT

„Když přišla nabídka z bundesligy, konkrétně z Herthy, tak po domluvě s manažerem jsem na tuto nabídku kývl. Zajímala se spousta klubů z bundesligy, sledovaly mě i kluby z Anglie, ale žádnou jinou konkrétní nabídku jsem nedostal,“ řekl nedávno Hubník v rozhovoru pro Sport.

Hubníkovi v začátcích bude vypomáhat český brankář a spoluhráč z národního týmu Jaroslav Drobný, který patří mezi největší opory Herthy.

Na jaře ho však čeká tuhý boj o sestup, který se nemusí německému týmu povést. „Přišel jsem pouze na půlroční hostování. Jestliže to nezvládneme, tak určitě nezůstanu,“ dodal Hubník.

Zimní přestávka fotbalistů Herthy Berlín skončila již v neděli, kdy absolvovali první lehký trénink. „Všichni hráči na mě udělali dobrý dojem,“ potěšilo trenéra Friedhelma Funkela.

Tvrdá práce ovšem začne až na Mallorce, kam se dostaví Hertha během dneška. Celý týden se bude připravovat na náročný úkol, který ji na jaře čeká – přežít v nejvyšší německé soutěži.

Hertha je momentálně beznadějně poslední. Na nesestupovou patnáctou příčku ztrácí deset bodů (!), přesto Funkel hýří optimismem, jež mu dodal příchod tří nových posil, tedy i Hubníka.

„Všichni jsou to zkušení fotbalisté. Kobiašvili s Gekasem bundesligu znají, mají dokonce zkušenosti s bojem o sestup. Hubník je zase velký hráč, který má kvalitu. Určitě nám pomohou,“ uvedl kouč Funkel.

Nyní mu nezbývá než integrovat hráče do sestavy a doufat, že si na život v Německu brzy zvyknout. Už 16. ledna totiž Herthu čeká ligové klání proti Hannoveru.

„Přivedli jsme tři hráče, které jsme chtěli. Jiné nákupy zatím neplánujeme. Bude to sice dlouhá a obtížná cesta, ale jsme si jisti, že to (zabránit sestupu) dokážeme,“ přidal manažer klubu Michael Preetz.

A co na to Hubník? „Myslím si, že tomuto týmu mohu pomoct,“ vzkázal fanouškům a připomněl, že dříve si vyzkoušel i jiné posty. „Hrál jsem také na levém kraji obrany a v záloze,“ upřesnil český obránce, který vyfasoval číslo 16.

Herthu čekají na Mallorce ideální podnební podmínky. Tamější meteorologové naměřili v neděli patnáct stupňů nad nulou, což je pro Středoevropany příjemná změna.

Zde jsou všechny tři posily německého celku, které mají pomoci Hertě zabránit sestupu.
Zde jsou všechny tři posily německého celku, které mají pomoci Hertě zabránit sestupu.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud