4. ledna 2010 • 10:00

VIDEO: Blázen Pastrana skočil s autem 82 metrů

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šílenec, dobrodruh, ale také závodník Travis Pastrana se postaral o další bláznivý kousek. Na Silvestra překonal světový rekord, když se svým rallyeovým speciálem Subaru Impreza WRX Sti plachtil neuvěřitelných 82 metrů.



Před 75 tisíci diváků v přístavu Long Beach se Pastrana rozjel po speciálně připraveném molu a pak už se jen modlil, aby to nedopadlo podobně jako v tréninku, kdy jedno auto totálně zničil.

Ale šestadvacetiletý odvážlivec dopadl přesně na připravenou rampu, a i když se dopad neobešel bez poškození vozu, mohl vylézt z auta a triumfálně si užívat ovací nadšených diváků.

462257:gallery:true:true

Sám pak v euforii vystřihl salto do vln Tichého oceánu. "Když jsem skočil, neviděl jsem místo přistání. Jen jsem doufal, že druhá rampa bude dokonale umístěná. Nakonec to bylo perfektní, nemohlo to být lepší," pochvaloval si lovec adrenalinu, který původní rekord překonal o 30 metrů.

Pastrana se vedle svých závodních aktivit v rallye, freestyle motokrosu (jako první na světě předvedl dvojitý backflip) nebo tzv. base jumpingu proslavil třeba skokem z letadla bez padáku: vyskočil z letadla bez padáku a během letu se připojil ke svému kolegovi.

Po této rampě se Pastrana rozjížděl ke svému šílenému skoku
Po této rampě se Pastrana rozjížděl ke svému šílenému skoku

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud